• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Parkeerbollen

Parkeerbol grijs Ø 33cm
Parkeerbol grijs Ø 40cm
Parkeerbol antraciet Ø 33cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 33cm
Parkeerbol antraciet Ø 40cm
Parkeerbol grijs Ø 50cm
Parkeerbol antraciet Ø 50cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 40cm
Parkeerbol zwart gecoat Ø 50cm
Parkeerbol Klein grijs
Parkeerbol Klein antraciet
Parkeerbol Groot antraciet
Parkeerbol Groot grijs
Bol op voet 40cm
Bol op voet 50cm

Parkeerbollen

Betonnen parkeerbollen zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Parkeerbollen van prefab beton worden gebruikt om ongewenst parkeren te voorkomen. Ook ideaal als afscheiding om bepaalde doorgangen af te sluiten.

Parkeerbollen

België kent, mede door zijn grote bevolkingsdichtheid, een relatief hoog aantal auto’s per vierkante kilometer.
Het parkeerbeleid is erop gericht om het gebruik van de parkeercapaciteit zodanig te organiseren dat de verschillende gebruikersgroepen (bewoners, werknemers, bezoekers, recreanten, etc.) degelijke parkeervoorzieningen hebben. Tegelijk wordt erop gelet dat parkeren de kwaliteit van de leefomgeving niet verstoort en dat de bereikbaarheid van de verschillende stedelijke functies optimaal wordt ondersteund.

Het aantal parkeerplaatsen is niet in hetzelfde tempo gegroeid als het aantal auto’s. De gevolgen hiervan zijn dan ook in bijna elk stadscentrum te zien, om over de woonwijken maar te zwijgen. De vraag naar parkeerplaatsen neemt alsmaar toe, maar de ruimtelijke mogelijkheden om daaraan tegemoet te komen zijn er vaak niet.

De laatste jaren is het aantal auto’s in België flink toegenomen. En die stijging zal zich de komende jaren nog verder doorzetten. De groei van het aantal auto’s is ook een gevolg van het feit dat alsmaar meer mensen een tweede en zelfs derde wagen hebben.
Vooral in stedelijke gebieden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van betonnen parkeerbollen om een scheiding te maken tussen een rijbaan en bijvoorbeeld het trottoir of een plein. De parkeerbollen kunnen verzonken worden geplaatst, waardoor ze niet storend zijn voor de omgeving. De betonnen parkeerbollen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Betonnen parkeerbollen kunnen o.a. worden gebruikt voor:
• ramkraakbeveiliging
• afbakening van opritten
• het maken van parkeervakken
• terreinen waar geen hekwerk gewenst is en toch een scheiding moet zijn om het verkeer tegen te houden en om te leiden