• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Dekstenen Vierzijdig aflopend +gat

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Dekstenen met een gat 20x20cm
Dekstenen met een gat 24x24cm
Dekstenen met een gat 33x33cm
Dekstenen met een gat 24x35cm
Dekstenen met een gat 35x35cm
Dekstenen met een gat 37x37cm
Dekstenen met een gat 40x40cm
Dekstenen met een gat 35x44cm
Dekstenen met een gat 44x44cm
Dekstenen met een gat 40x50cm
Dekstenen met een gat 50x50cm
Dekstenen met een gat 55x55cm
Dekstenen met een gat 60x60cm
Dekstenen met een gat 50x60cm
Dekstenen met een gat 65x65cm
Dekstenen met een gat 70x70cm
Dekstenen met een gat 75x75cm
Dekstenen met een gat 80x80cm
Dekstenen met een gat 86x86cm
Dekstenen met een gat 90x90cm
Dekstenen met een gat 100x100cm
Dekstenen met een gat 118x118cm

Dekstenen Vierzijdig aflopend +gat

Sommige dekstenen zijn gemaakt van zelfverdichtend beton. Dat geeft ze een mooie gladde en strakke look. Ze worden vaak gebruikt om een paal of gemetselde kolom te verfraaien. Dekstenen worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, betonhoedjes, pilasterpetten of diamantkoppen genoemd. U kunt ermee een kolom, penant of schoorsteen afdekken. De kleur is meestal zachtgrijs of een andere mooie hardsteenkleur, omdat dat bij elke omgeving past.

Penantafdekkers

Soms worden dekstenen ook penantafdekkers genoemd, omdat u ermee vierkante zuilen of penanten kan afdekken. Een diamantkop heeft vier of acht facetten of vlakken, en wordt ook wel een piramidevormig ornament genoemd. Door zijn diamantvorm heeft hij een zeer goede afwatering. De diamantkop wordt daarom regelmatig gebruikt om palen aan de bovenkant mee af te werken of goed afwaterend te maken.

Maar er zijn ook platte dekstenen. Daarop kunt u bijvoorbeeld een lamp of ander ornament zetten. Dat kan onder meer met een vierzijdig aflopende deksteen met een plat stuk met een gat voor een lamp. Deze dekstenen zijn perfect om op een kolom te plaatsen die verlicht moet zijn. Denk maar aan de ingang van uw oprit of op een hoek van het terras. Maar ook in een jachthaven of aan een sportveld, bij een school of bibliotheek. Kortom, overal waar licht voor veiligheid zorgt, zijn palen of kolommen met vierzijdig aflopende dekstenen met een plat stuk voor een lamp prima geschikt.

De kleine vierzijdig aflopende dekstenen met een plat stuk met gat voor een lamp worden in het algemeen bevestigd met lijm of mortel. De grotere exemplaren hebben vaak schroefhulzen waarin een draadanker wordt gedraaid.