• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Muurkappen Eenzijdig aflopend

Seal-it® 360 HIGH-TACK 290ml
Muurkappen 1-zijdig, grijs 25cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, antraciet 25cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, grijs 33cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, grijs 35cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, antraciet 33cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, antraciet 35cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, zwart gecoat 25cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, zwart gecoat 33cm x 100cm
Muurkappen 1-zijdig, zwart gecoat 35cm x 100cm

Muurkappen Eenzijdig aflopend

Muurkappen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn sierlijk én beschermen uw buitenmuren tegen alle weersinvloeden.

U bent ze vast wel eens tegengekomen, die mooi afgewerkte muren in grijs, antraciet of zwart. Dat is dan meestal omdat de muren zijn afgewerkt met eenzijdig aflopende muurkappen. U kunt ze zien in tuinen, maar ook op gevels van huizen en gebouwen of op schoonmetselwerk.

U heeft er waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan dat muurkappen eigenlijk onmisbaar zijn in de meeste bouwwerken. En dat terwijl u ze toch dagelijks tegenkomt. Het is niet alleen mooi, dankzij muurkappen gaan uw bakstenen langer mee én is uw gebouw beter geïsoleerd. Omdat de eenzijdig aflopende muurkappen aan de onderkant een afwatergat hebben, kan bijvoorbeeld het regenwater gemakkelijk wegstromen.

De meeste muurkappen zijn gemaakt van beton omdat dit materiaal ijzersterk is en een lange levensduur heeft. Voor veel architecten is beton ook een geliefd bouwmateriaal. Het is namelijk heel duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Beton is dan ook opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen, 100% recycleerbaar en kan bij een volgend bouwwerk opnieuw worden gebruikt. Beton gaat jarenlang mee. Met eenzijdig aflopende muurkappen bent u dus jarenlang gerust, zonder onderhoud.

Muren 

Muren krijgen met ons Belgisch klimaat heel wat te verduren. Als ze niet afgedekt zijn met bijvoorbeeld eenzijdig aflopende muurkappen, kan er erosie ontstaan en zo slijt het bouwmateriaal. IJs, wind en regen maar ook hitte zullen er na verloop van tijd voor zorgen dat de baksteen of ander bouwmateriaal wordt aangetast. Dat kunt u dus voorkomen met muurkappen.