• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Keerwanden

Keerwanden 40cm hoog grijs
Keerwanden 40cm hoog antraciet
Keerwanden 50cm hoog grijs
Keerwanden 50cm hoog antraciet
Keerwanden 60cm hoog grijs
Keerwanden 60cm hoog antraciet
Keerwanden 80cm hoog grijs
Keerwanden 80cm hoog antraciet
Keerwanden 100cm hoog grijs
Keerwanden 100cm hoog antraciet
Keerwanden hoek 40cm grijs
Keerwanden hoek 40cm antraciet
Keerwanden hoek 50cm grijs
Keerwanden hoek 50cm antraciet
Keerwanden hoek 60cm grijs
Keerwanden hoek 60cm antraciet
Keerwanden hoek 80cm grijs
Keerwanden hoek 80cm antraciet
Keerwanden hoek 100cm grijs
Keerwanden hoek 100cm antraciet

Keerwanden

Nu 20% sneller en goedkoper werken met de keerwanden van 50 cm breed!
Keerwanden
 van sierbeton voor een mooie prijs. Ideaal tuinelement van beton voor afrastering of om hoogteverschillen in uw tuin op te vangen. De keerwanden zijn in grijs of antraciet en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Heeft u een bedrijf en dus grotere hoeveelheden nodig? informeer naar de mogelijkheden info@betondingen.be

Keerwanden 

In een land als België, waar de grond schaars is, willen we graag optimaal gebruik maken van onze tuin en oprit. Veel mensen kiezen er dan ook voor om keerwanden te gebruiken om hun oppervlakte zo efficiënt mogelijk te benutten. Met keerwanden kan u uw tuin egaliseren of ermee juist een hoogteverschil maken om een hele andere uitstraling te creëren.

Wat zijn keerwanden? Keerwanden zijn harde, onbuigzame, grond- of waterkerende elementen die, door een groot gewicht en een brede voet, een grote standzekerheid hebben. Een keerwand is meestal van beton maar er kan ook ander materiaal voor worden gebruikt.

De betonnen elementen worden naast elkaar geplaatst. Zo ontstaat er een betonnen muur met een groot draagvermogen. Hierdoor kunnen de keerwanden dan ook voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt: het maken van kelders, sleufsilo's, solide fundering, kademuren en opslagtoepassingen,… Maar u kunt ze ook in uw tuin plaatsen om meer oppervlakte te creëren. Deze keerwanden zijn functioneel, esthetisch verantwoord en daarenboven milieuvriendelijk.

Keerwanden kunnen ook worden gebruikt voor het opvangen van hoogteverschillen in terreinen, omranden van wegen of wegbermen en als kademuren of -wanden langs grachten en vijvers. Er komt natuurlijk een enorme kracht tegen zo’n keerwand aan. Wilt u later niet voor onaangename verrassingen komen te staan, dan komen hier twee gouden vuistregels:

  • Bij een niet-verankerde keerwand moet 2/4 van de totale lengte onder de grond zitten.
  • Bij een verankerde keerwand zorgt u dat minstens 1/3 onder de grond zit.