• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonnen traptreden

Maat
Hoogte
Kleur

Veel mensen zijn op zoek naar interessante en betaalbare mogelijkheden om een trap te realiseren. Dat is niet zo voor de hand liggend als het lijkt. Het realiseren van een trap kan namelijk al snel behoorlijk wat geld kosten. Gelukkig zijn er hier in het assortiment van Betondingen betonnen traptreden terug te vinden. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn deze treden gemaakt van beton en zijn ze uitermate geschikt voor het realiseren van een mooie en bovendien verantwoorde trap. De betonnen traptreden die wij verkopen lenen zich niet alleen voor het realiseren van een trap. Je kan er in de praktijk dan ook uitstekend hoogteverschillen in de tuin mee opvangen. Wil je graag meer weten over de toepassingsmogelijkheden van betonnen traptreden? Lees dan snel verder!

Een trap realiseren met betonnen traptreden

Steeds meer mensen kiezen er in hun tuin voor om gebruik te maken van een trap die wordt gemaakt van producten van beton. Betonnen traptreden zijn dan ook lang niet de enige betonelementen die je hiervoor kan gaan gebruiken. Wat bijvoorbeeld ook te denken van zogenaamde betonbielzen? Ook deze worden erg vaak gebruikt om een trap mee te maken voor in de tuin of om een bepaald hoogteverschil op te vangen. Wat maakt een betonnen trap nu echter precies zo interessant? Zeer eenvoudig. Daar waar heel veel andere materialen al snel worden aangetast door het soms agressieve weerbeeld geldt dat niet voor beton. Het betreft hier dan ook één van de materialen op de markt die het best is opgewassen tegen het schadelijke, Nederlandse en Belgische weerbeeld.

Er voor kiezen om gebruik te maken van betonnen traptreden betekent ook dat je kiest voor een trap in je tuin die na verloop van tijd alleen maar nog mooier zal worden. In eerste instantie kan het gebruik van beton namelijk misschien een beetje neutraal ogen waardoor er niet veel sfeer van uitgaat, maar het kan ook anders. Op het ogenblik dat ze één wordt met het groen uit je tuin zal je namelijk kunnen vaststellen dat ze een fantastisch onderdeel vormt welke in werkelijk elke tuin uitmuntend tot haar recht kan komen. Dit is wellicht één van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van betonnen traptreden voor het realiseren van een trap in hun tuin.

Aandachtspunten bij het realiseren van een betonnen trap

Er bestaat geen twijfel over dat het integreren van een betonnen trap die is gemaakt met betonnen traptreden een absolute meerwaarde biedt voor elke tuin. Dit gegeven neemt echter niet weg dat het van het grootste belang is om er rekening mee te houden dat de bouw van een trap altijd op bijzonder nauwkeurige wijze dient te gebeuren. Elke trap dient namelijk aarde tegen te houden net zoals de muur waar deze aan grenst. Dit zorgt er voor dat een trap voldoende stevig moet zijn en vast moet staan. Het aller belangrijkste is en blijft echter dat ze ook goed beloopbaar dient te zijn. Om dit te kunnen bereiken is het gewoon belangrijk om aandachtig te zijn voor een aantal specifieke regels. Ondanks het feit dat er in de basis helemaal niets ingewikkeld aan is moet er wel zeer nauwkeurig te werk worden gegaan. Indien jij er net als zoveel anderen ook voor zal kiezen om voor de realisatie van jouw betonnen trap gebruik te maken van betonnen traptreden zal je echter kunnen vaststellen dat dit een fluitje van een cent wordt.

Een op en top duurzame trap met betonnen traptreden

Eén van de belangrijkste voordelen van betonnen traptreden gaat schuil in het feit dat ze gemaakt is van beton. Dit product staat er namelijk om bekend één van de meest kwalitatieve en bovendien ook meest duurzame te zijn van alle bouwproducten die er op de markt zijn terug te vinden. Het kopen van betonnen traptreden om een mooie trap mee te realiseren brengt dan ook enkele structurele voordelen met zich mee en dat niet alleen op korte, maar ook op lange termijn. Welke voordelen dit precies zijn zetten we graag even uitgebreid voor jou op een rijtje:

  • Betonnen traptreden zijn een natuurlijk product. Dat zorgt er voor dat de realisatie van jouw trap op milieuvriendelijke wijze kan gebeuren.
  • Betonnen traptreden hebben een mooie en strakke uitstraling waardoor ze werkelijk in elke tuin tot hun recht kunnen komen.
  • Beton is één van de meest duurzame materialen op de markt. Je kan dan ook een hele lange tijd van je betonnen traptreden genieten.

Veel mensen kiezen er voor om voor de realisatie van de trap in hun tuin gebruik te maken van goedkopere materialen. Op het eerste zicht drukt dat inderdaad de kostprijs van de investering, maar men komt er al snel achter dat, dat helemaal niet zo interessant is. De weerselementen kunnen een behoorlijk stevige impact hebben op de levensduur van minder kwalitatieve materialen. Kies je er niet voor om voor de trap in je tuin gebruik te maken van betonnen traptreden of betonbielzen? In dat geval bestaat de kans dat je binnen afzienbare tijd terug zal moeten investeren. Dit is uiteraard iets dat je liever wil voorkomen.

Een betonnen trap vereist weinig tot geen onderhoud

Er is nog een ander voordeel verbonden aan het realiseren van een trap met behulp van betonnen traptreden. Veel mensen die over een mooie, grote tuin beschikken vinden het belangrijk dat deze ook zeer onderhoudsvriendelijk is. Het is namelijk onnodig om te zeggen dat het merendeel van de mensen tegenwoordig helemaal niet veel tijd hebben om nog in hun tuin aan de slag te gaan. Een trap maken met behulp van betonnen traptreden zorgt er voor dat je in geen tijd over een mogelijkheid beschikt om een bepaald hoogteverschil in je tuin op te vangen zonder dat je rekening dient te houden met veel onderhoud. Beton is van nature immers een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Kiezen voor het gebruik van betonnen traptreden zorgt er dus niet uitsluitend voor dat je over een mooie en duurzame trap beschikt, daarnaast zal je er ook helemaal niet veel omkijken naar hebben.

Interessante tips voor gebruik van betonnen traptreden

Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te gaan maken van betonnen traptreden is het van belang om er rekening mee te houden dat deze elementen uiteraard zeer zwaar zijn. Dit zorgt er voor dat het altijd aan te raden is om een beetje hulp bij de hand te hebben, in het bijzonder wanneer je, je rug niet te intensief wil belasten. Het wordt in ieder geval altijd aangeraden om twee spanbanden onder de stenen te plaatsen. Op deze manier is het met meerdere mensen perfect mogelijk om ze op te tillen en op hun plaats te leggen.

Hou er bovendien bij het gebruik van betonnen traptreden ook rekening mee dat een trap over een zogenaamde op- en aantrede beschikt. De verhouding tussen deze twee is bepalend voor het gebruiksgemak van de trap. Om een lekker loopje te kunnen realiseren moet de optrede dan ook gelijk liggen met de aantrede. Globaal gezien beschikt een optrede over een hoogte van ongeveer 20 centimeter. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om te kiezen voor betonblokken met een dikte van 20 centimeter.

Opvangen van hoogteverschillen met betonproducten

Betonnen traptreden kunnen dus uitstekend worden gebruikt om hoogteverschillen in je tuin op te vangen. Het spreekt echter voor zich dat het lang niet het enige materiaal is waarmee je dit kan realiseren. Indien je een kijkje neemt in het assortiment hier bij Betondingen zal je dan ook kunnen vaststellen dat ook met name betonbielzen een zeer interessante aankoop kunnen zijn. Dit geldt ook voor de zogenaamde keerwanden waar op fantastische wijze hoogteverschillen mee kunnen worden opgevangen. In ieder geval, naar welke betonproducten je ook op zoek mag zijn, je vindt ze allemaal terug tegen de best mogelijke prijs in het aanbod hier bij Betondingen!

Bestel jouw betonnen traptreden nu hier bij Betondingen!

Na het lezen van de informatie op deze pagina ben je, je ongetwijfeld bewust van de vele uitermate interessante voordelen die zijn verbonden aan het kopen van betonnen traptreden. Deze betonproducten zijn in ons aanbod terug te vinden in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Zo is het mogelijk om een onderscheid te maken tussen betonnen traptreden van antraciet en een grijze kleur, maar ook de afmetingen kunnen verschillen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om betonnen traptreden van 15x30x50cm te kopen, maar ook alternatieve maten zoals 20x40x50 of 15x30x100 centimeter behoren tot de mogelijkheden.

Voor welke van de verschillende betonnen traptreden uit ons assortiment je op het einde van de rit ook zal kiezen, je bent altijd verzekerd van een optimale afhandeling van je bestelling. Wij stellen alles in het werk om de prijs van betonnen traptreden voor onze klanten zo beperkt mogelijk te houden. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb jij, bijvoorbeeld voor het realiseren van een mooie en duurzame tuintrap, nood aan betonnen traptreden? Zoek dan niet verder en bestel ze nu hier bij Betondingen!

✅ Wat zijn betonnen traptreden?
Betonnen traptreden zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een interessante en betaalbare manier om een trap te realiseren. Door gebruik te maken van beton voor het aanleggen van traptreden ben je ervan verzekerd dat de trap stevig en verantwoord is. Daarnaast zijn de betonnen traptreden in ons assortiment ook te gebruiken voor het opvangen van hoogteverschillen in de tuin. Met onze traptreden van beton haal je dus een multifunctioneel product in huis. Bekijk nu het complete assortiment op onze website.

✅ Wat kan je met betonnen traptreden?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met betonnen traptreden.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!