• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paalmutsen vierzijdig aflopend + gat

Een paalmuts gemaakt worden uit een zelfverdichtend beton waardoor ze vaak een mooie gladde en strakke uitstraling hebben. Over het algemeen worden ze gebruikt voor het verfraaien van een paal of een gemetselde kolom. Paalmutsen worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, betonhoedjes, pilasterpet of diamantkoppen genoemd en kunnen worden gebruikt voor het afdekken van een kolom, penant of schoorsteen. De kleur is meestal zachtgrijs of een andere mooie hardsteenkleur omdat dit bij elke omgeving past.

Penantafdekkers

Soms worden ze ook paalmutsen ook penantafdekkers genoemd omdat ze kunnen worden toegepast voor het afdekken van penanten (ander woord voor vierkante zuilen). Een diamantkop heeft vier of acht facetten (ook wel vlakken genoemd) en wordt ook wel een piramidevormig ornament genoemd. Door zijn diamantachtige vorm heeft hij een zeer goede afwatering. De diamantkop wordt daarom regelmatig gebruikt om palen aan de bovenkant mee af te werken of goed afwaterend te maken.

Maar er zijn ook vlakke paalmutsen bijvoorbeeld waar een lamp of ander ornament op gezet kan worden. Een voorbeeld hiervan zijn de paalmutsen vierzijdig aflopend en een plat stuk met gat voor een lamp. Deze paalmutsen zijn uitermate geschikt om op een kolom geplaatst te worden waar verlichting noodzakelijk is. Denk hierbij aan de ingang van uw oprit of op een hoek van het terras. Maar ook in een jachthaven of bij een sportveld, bij een school of bibliotheek, kortom overal waar licht voor veiligheid zorgt zijn palen of kolommen met paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp prima geschikt.

De kleine paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk met gat voor lamp worden in het algemeen bevestigd met lijm of mortelspecie en de grotere paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp zijn vaak voorzien van schroefhulzen waarin een draadanker wordt gedraaid.

Deze paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp zijn van duurzaam beton en beschermen de palen tegen alle weersinvloeden. Ze zijn verkrijgbaar in drie tinten grijs en zijn voorzien van een waterhol aan de onderzijde.

Waterhol

Een waterhol of een druiphol is een groef aan de onderzijde van een geveldeel dat voorkomt dat er water valt langs de onderzijde van de muur. Dat is mooi dan weten we zeker dat de paal of de kolom waar de paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp op staat aan de binnenkant droog blijft.

Voordat u tuinverlichting aanschaft voor de paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp is het raadzaam een plan te maken. Zo voorkomt u dat verschillende soorten verlichting tezamen niet de sfeer opleveren die u in gedachten had. Gaat het om het uitlichten van het tuinpad, het verlichten van donkere hoekjes of het verwelkomen van gasten in uw tuin? Met de paalmutsen vierzijdig aflopend + plat stuk voor lamp kunt u elke kolom of paal tot een echte sfeermaker maken. Om uw plan goed uit te werken kunt u wat reasearch doen op het internet om nog meer leuke iedeeën op te doen en te zien wat er allemaal mogelijk is met paalmutsen.

Ontdek ook ons overige aanbod

Het spreekt voor zich dat we u bij Betondingen altijd een zo'n breed mogelijk assortiment willen voorschotelen. Naast bovenstaande paalmutsen kunt u dan ook rekenen op bijvoorbeeld paalmutsen vierzijdig aflopend inclusief sierrand, inclusief sierrand en gat, inclusief bol, inclusief sierrand en bol en vlakke paalmutsen met een gat óf bol.

✅ Wat zijn paalmutsen?
Paalmutsen worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd. Paalmutsen zijn in principe niets anders dan een afdakje voor op een paal om deze sierlijk te maken en te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden van ons land. Paalmutsen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en wij kunnen je dan ook verzekeren dat je voor iedere paal een geschikt afdakje te vinden is. Houdt bij de aanschaf van een paalmuts wel rekening met de omvang van de paal. Bekijk nu het complete assortiment aan paalmutsen op de website van Betondingen.

✅ Wat kan je met paalmutsen?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met paalmutsen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!