• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Trottoirbanden

Maat
Hoogte
Kleur

Trottoirbanden van hoogwaardige kwaliteit prefab beton. Hier gaat het om zowel stootbanden, boordstenen, inritbanden, opsluitbanden, quadrobanden, rondobanden, palissades als varkensruggen die ondermeer zorgen voor veilige parkeerplaatsen. Naast de veiligheidsfunctie geldt hier ook een sierlijke functie. Onze trottoirbanden kunnen ervoor zorgen dat uw parkeerplaatsen er netjes en verzorgd uitzien.

Wij kunnen trottoirbanden zowel aan bedrijven als aan particulieren leveren. Indien u meer informatie wilt of nog met vragen zit kunt u contact opnemen via [email protected].

Trottoirbanden van Betondingen zijn niet alleen handig als afscheiding van de stoep met de weg, maar ook om veiliger te parkeren. We zien ze vaak op straat, staan erop als we bij het verkeerslicht staan te wachten, parkeren er tegenaan, maar staan er soms niet bij stil hoe belangrijk trottoirbanden eigenlijk zijn. Deze trottoirbanden zorgen er bijvoorbeeld voor dat de stoeptegels blijven liggen als het regent, waardoor u gewoon over de stoep kunt blijven lopen. Ook kan er met trottoirbanden een hoogteverschil tussen stoep en weg mee worden gecreëerd, zodat u op een veiligere plek kunt wandelen. Maar trottoirbanden zijn ook belangrijk als het gaat om parkeerplaatsen. De speciale halfronde trottoirbanden zorgen er namelijk voor dat u in een parkeergarage of op een parkeerterrein niet verder kunt rijden met de auto, waardoor een botsing met de muur of een andere auto kan worden voorkomen.

Trottoirbanden

Echt goede trottoirbanden worden gemaakt van stevig, weerbestendig beton, zodat ze tegen een stootje kunnen als het regent en natuurlijk vriest. Trottoirbanden mogen namelijk niet zomaar barsten – dan zou de stoep ernstig kunnen verzakken of het parkeren wordt lastiger. Dat geldt voor de brede en de smalle trottoirbanden. Trottoirbanden kunnen in allerlei kleuren worden geproduceerd. Beton zelf is lichtgrijs, maar door er kleurstoffen aan toe te voegen kunt u ook rood, geel of zelf blauw beton krijgen. En deze kleurstoffen tasten de stevigheid van de betonnen trottoirbanden niet aan.

Verschillende formaten trottoirbanden

De trottoirbanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van breed tot smal. Naargelang het soort stoep en de daarbij behorende ruimte wordt er een keuze gemaakt qua grootte en breedte trottoirbanden. Voor smalle stoepjes, stoepjes in de tuin en langs verhoogde fietspaden worden vaak smalle trottoirbanden of sierbandjes gebruikt. Deze hoeven vaak minder tegels in het gareel te houden en zien er vaak eleganter uit. Langs de openbare weg en bij brede stoepen is het belangrijk om bredere trottoirbanden te gebruiken; deze moeten immers een veel groter oppervlakte aan tegels in bedwang houden, ook wanneer er zwaar verkeer langs dendert. Trottoirbanden zijn altijd langer dan de uiteindelijke hoogte van de stoep, omdat voor de stevigheid een groot deel onder de grond wordt ingegraven.

Varkensrug

De stootbanden voor parkeerplaatsen worden ook wel varkensruggen genoemd, omdat de ronde bovenkant doet denken aan een varkentje dat in de modder ligt te wroeten. Deze trottoirbanden zijn aan de bovenkant rond en hebben afgeronde hoeken, wat beter is voor de wielen van uw auto. Aan de onderkant zit een rechthoekig gedeelte wat tijdens het bestraten in de grond wordt ingegraven. Hieraan danken de trottoirbanden hun stevigheid en kan u deze niet makkelijk verrijden of verplaatsen. De stootbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, donkergrijs en parkeerbeheer geel. U kunt deze trottoirbanden zowel als bedrijf of als particulier laten aanleggen, op uw parkeerplaats op uw eigen terrein of voor uw woning – mits deze laatste natuurlijk op uw eigen terrein ligt. De trottoirbanden worden vaak een halve meter tot een meter voor het einde van een parkeervak neergelegd, zodat u niet met de neus of achterkant van de auto tegen een muur, paal of andere auto aan kunt rijden.

Trottoirbanden bij Betondingen

Bij Betondingen kunt u naast diverse trottoirbanden ook terecht voor andere producten van hoogwaardig beton. Denk hierbij aan sierbeton, bestrating en zelfs Fietsenbeugels en plantenbakken. Beton is een heel fijn materiaal wat zich gemakkelijk laat vormen met behulp van speciale mallen. Hierdoor kunt u er allerlei figuurtjes en patronen in laten maken, maar ook logo’s en dergelijke zijn in beton te gieten. Zowel voor particulieren als bedrijven kan Betondingen geheel op maat gemaakte vijverranden, fonteinen, vogeldrinkbakken en meer fabriceren. Alles van beton, vindt u bij Betondingen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!