• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Worteldoek

Op het moment dat je grind, spit of een bestrating gaat aanleggen in je tuin is het raadzaam om gebruik te maken van een worteldoek, oftewel een gronddoek. Hiermee voorkom je namelijk dat er onkruid of wortels door de bestrating heen gaan groeien. Door gebruik te maken van deze doek creëer je op een gemakkelijke manier een onderhoudsvrije tuin, maar daarnaast heeft het gebruik van deze doek nog vele andere voordelen.

Wat is een anti worteldoek?

Een anti worteldoek is een gronddoek gemaakt van Polypropyleen-weefsel en voorzien van een fijne weving. Hierdoor is deze doek in staat om water door te laten, echter worden wortels en onkruid voor het grootste gedeelte tegengehouden. De doek leg je onder grind, spit, houtsnippers of bestrating en over het algemeen is het gebruik van deze doek zeer aan te raden. Wanneer je namelijk geen gebruik maakt van deze doek zal er op een gegeven moment een hoop onkruid of mos naar boven komen en hier je natuurlijk niet op te wachten. Let wel op: het gebruik van deze doek voorkomt niet voor 100% dat je geen onkruid tussen je bestrating krijgt, maar wij kunnen je wel verzekeren dat de kans hierop drastisch afneemt.

De gronddoek leggen

Het leggen van een anti worteldoek is vrij eenvoudig, maar toch dien je met een aantal belangrijke factoren rekening te houden. Zo is het ten eerste van belang dat je de gehele grond afdekt, net zo lang tot er geen stukken grond meer zichtbaar zijn. Onkruid vergaat niet en dit betekent dat onkruid overal een plek naar boven weet te vinden. Voorkom dit dus door de gehele grond af te dekken. Op het moment dat je aan de slag gaat met leggen van bijvoorbeeld grindmatten met worteldoek is het belangrijk om de grond eerst egaal te maken. Is de grond eenmaal egaal? Span dan de anti worteldoek strak over de ondergrond. Is het noodzakelijk dat je meerdere stukken gronddoek moet gebruiken? Zorg dan voor een overlap van minimaal 5cm.

Zorg er tevens voor dat je de gronddoek goed vastzet in de ondergrond. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld de doek in de grond te stoppen. Hiernaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een gronddoekpen om de doek goed vast te zetten. Zodra de ondergrond volledig is bedekt én je de gronddoek hebt vastgezet kan je het grind, spit of de bestrating over de anti worteldoek heen leggen.

Het plaatsen van planten boven de doek

Mocht je je nu afvragen of het mogelijk is om planten boven het oppervlak van de doek te plaatsen dan kunnen wij hier heel duidelijk is zijn. Dit is namelijk prima mogelijk, zo lang je ervoor zorgt dat de plant in verbinding staan met de grond. Dit kan je realiseren door een gat in de anti worteldoek te maken waarin je de plant plaatst. Vervolgens kan je het grind, spit of de bestrating gewoon rondom de plant aanbrengen. Je hoeft de planten niet te voorzien van extra water, want de gronddoek is waterdoorlatend.

Bestellen en leveren

Op het moment dat je anti worteldoek wilt bestellen bij Betondingen kan dit op een zeer eenvoudige wijze via onze webwinkel. Het is mogelijk om de doek zowel af te halen bij ons magazijn in Zaltbommel als te laten bezorgen. Geef je voorkeur echter wel duidelijk aan tijdens het bestelproces. Over het algemeen kan je uitgaan van een levertijd van maximaal één werkdag indien je maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld. Bestellingen die wij ontvangen voor vrijdag 12:00 worden maandag geleverd. Heb je later dan vrijdag 12:00 of in het weekend besteld? Dan zal je bestelling dinsdag worden geleverd.

Neem contact op met Betondingen

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie over onze anti worteldoek óf over de andere producten uit ons assortiment dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij zijn iedere werkdag zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel naar +32 78 - 482 084 of stuur je vraag door naar [email protected]. Betondingen, dé specialist op het gebied van een anti worteldoek en meer.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!