• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waterdoorlatende tegels

Kleur

Op zoek naar waterdoorlatende tegels? Dan kunnen wij je vertellen dat we je bij Betondingen uitstekend van dienst kunnen zijn. Binnen onze webwinkel bieden we je namelijk een ruime en diverse keuze uit deze tegels in verschillende soorten en maten. Wij raden je dan ook zeker aan om ons volledige assortiment met waterdoorlatende bestrating te ontdekken. Heb je toch eerst behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de voor- en nadelen van deze tegels? Vergeet dan zeker niet om even verder te lezen.

De functie van waterdoorlatende tegels

Het gebruik van water passerende tegels komt tegenwoordig steeds vaker voor en dit is vanwege verschillende redenen. Ten eerste veranderd ons klimaat continu en dit heeft ervoor gezorgd dat heftige regenbuien steeds vaker voorkomen. Daarnaast worden steeds meer oppervlaktes in ons land bestraat en dit heeft als gevolg dat hemelwater lastiger weg kan vloeien dan voorheen het geval was. Tijdens (extreme) regenbuien kan dit er dan ook voor zorgen dat er bijvoorbeeld plassen ontstaan, aangezien het regenwater gewoonweg niet weg kan vloeien wanneer er bijvoorbeeld geen putten in de omgeving aanwezig zijn. Mochten er wel putten in de omgeving aanwezig zijn kan dit er júist voor zorgen dat er een te grote druk op het rioleringsstelsel komt te staan met alle gevolgen van dien. In beide gevallen is dit dus niet ideaal.

Wanneer je dan ook kiest voor waterdoorlatende tegels hoef jij je hier in ieder geval geen enkele zorgen over te maken. Deze tegels zorgen er namelijk voor dat het hemelwater eenvoudig en effectief in de grond weg kan vloeien, waardoor de kans op plasvorming en wateroverlast minimaal is.

Waterdoorlatende tegels leggen

Het aanleggen van deze tegels in bijvoorbeeld je tuin verschilt eigenlijk niet zo veel ten opzichte van het aanleggen van andere soorten tegels. De tegels kunnen volledig naar eigen wens in je tuin worden gelegd en uiteraard is het mogelijk om te kiezen uit verschillende varianten. Je hebt de keuze uit losse staptegels of je kunt ervoor kiezen om grasbetontegels aan te schaffen. Het is mogelijk om deze laatstgenoemde te combineren met gras of grind voor een mooi lijnenspel en uiteraard kunnen er meerdere van deze tegels tegen elkaar aan worden geplaatst wanneer je een groot oppervlak wilt voorzien van waterdoorlatende tegels. Let er in dit geval wel altijd op dat de gladde zijde aan de bovenkant komt voor het mooiste resultaat.

Waar moet je rekening mee houden?

Zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan water passerende tegels? Vrij weinig kunnen we je vertellen, maar wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit deze tegels gevoeliger zijn voor het ontstaan van onkruid en vooral wanneer je er voor kiest om deze tegels in te zaaien. Houdt er dan ook zeker rekening mee dat je meer tijd kwijt bent aan het onderhouden van deze tegels ten opzichte van wanneer je zou kiezen voor reguliere tegels in de tuin. Naar onze meningen weegt dit ‘nadeel’ echter bij lange na niet op tegen de voordelen die je kunt verwachten bij deze tegels.

Contact opnemen met de klantenservice van Betondingen

Heb je behoefte aan meer informatie over waterdoorlatende tegels of over de specifieke producten uit ons assortiment. Twijfel dan zeker niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij kunnen je namelijk alles vertellen over de tegels uit ons assortiment, zodat uiteindelijk niets aan de verwachting overblijft. Ook kunnen we je natuurlijk enkele praktische tips meegeven over bijvoorbeeld aan het aanleggen van waterdoorlatende tegels, zodat je vervolgens precies weet hoe je aan de slag moet gaan.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!