• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boordstenen

Maat
Hoogte
Kleur

Wanneer je bezig bent met het realiseren van een oprit of terras is het in eerste instantie van belang om te kijken naar de tegels, klinkers of andere bestrating die hiervoor zal worden gebruikt. Er is echter meer. Geen enkele oprit en geen enkel terras is namelijk af zonder dat er boordstenen bij worden toegepast. Veel mensen gaan er zomaar vanuit dat boordstenen enkel en alleen over een visuele functie beschikken terwijl dat in de praktijk absoluut niet het geval is, in tegendeel. De praktische functie die boordstenen bekleden is dan ook mintens even belangrijk als de uitstraling waarover ze beschikken. Ben jij ook van plan om boordstenen te kopen, maar wil je eerst graag een goed beeld hebben van de beschikbare opties evenals de prijzen die er aan zijn verbonden? Wij van Betondingen vertellen je er graag alles over!

Een mooie afwerking realiseren met boordstenen

Zoals reeds aangegeven maken veel mensen in het bijzonder gebruik van boordstenen omdat ze vinden dat er op deze manier een nette afwerking kan worden gerealiseerd. Dat is uiteraard helemaal juist. Boordstenen zijn door de jaren heen bovendien in tal van verschillende vormen op de markt verschenen wat er voor zorgt dat ze ook nog eens sterk onderhevig zijn aan de persoonlijke voorkeur van de persoon die ze gaat gebruiken. Geef jij bijvoorbeeld de voorkeur aan het gebruik van palissades als boordstenen of ben je eerder te vinden voor de eigenschappen die zijn verbonden aan minirondobanden? Je persoonlijke voorkeur op dit vlak zal uiteindelijk van doorslaggevend belang blijken te zijn voor het soort boordstenen waar je gebruik van zal maken.

Wanneer je een kijkje neemt in het aanbod met boordstenen hier bij Betondingen zal je finaal ook nog kunnen vaststellen dat deze aangekocht kunnen worden in verschillende afmetingen. Ook deze keuze voor je boordstenen zal bijdragen aan de uiteindelijke uitstraling waar je oprit of terras over zal komen te beschikken. Ben je eerder een fan van een speels effect? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor boordstenen met verschillende afmetingen. Stel je eerder toch een strakke afwerking in het vooruitzicht? Dan zijn boordstenen die beschikken over dezelfde afmetingen weer veruit het interessantst.

Boordstenen kopen in verschillende afmetingen

Bovenstaande zegt het eigenlijk reeds een beetje, de boordstenen die zijn opgenomen in ons assortiment zijn steeds verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen. Je dient er op dit vlak rekening mee te houden dat het gewicht van de boordstenen sterk wordt beïnvloed door de afmetingen waarover ze beschikken. Een palissade van 6x40 centimeter kan bijvoorbeeld slechts 4 kilogram wegen terwijl minirondobanden van 6x25x50 centimeter een gewicht hebben van 14,4 kilogram. Het gewicht van je boordstenen is altijd een belangrijke factor om rekening mee te houden, niet in het minst voor wat de plaatsing betreft. De boordstenen die zijn terug te vinden ons assortiment mogen dan namelijk wel efficiënt geplaatst kunnen worden, daar staat tegenover dat dit niet zelden een fysiek behoorlijk zware opdracht is. Voor het plaatsen van boordstenen kan het, afhankelijk van de precieze uitvoeringen waar je gebruik van gaat maken dan ook interessant zijn om de hulp in te roepen van wat vrienden.

Welke boordstenen passen het best bij jouw project?

Het spreekt voor zich dat het soort boordsteen waarvoor je uiteindelijk zal kiezen een niet onaanzienlijke invloed zal hebben op de uitstraling van je project. Het afwerken van een terras of een oprit door middel van boordstenen is dan ook niet iets dat je doet zonder er eerst even goed over na te denken. Bepaal op voorhand altijd voor jezelf over welke vorm en kleur jouw boordstenen moeten beschikken en stem deze af op de bestrating waar gebruik van is gemaakt. Bovendien is het altijd interessant om alle boordstenen die je, mogelijks voor verschillende projecten, nodig hebt in één keer te kopen. Op deze manier ben je altijd zeker van de best mogelijke prijs.

De praktische functie van boordstenen niet vergeten

Tot dusver hebben we het uitsluitend gehad over de visuele meerwaarde die boordstenen weten te realiseren, maar er is natuurlijk nog heel wat meer. Boordstenen zoals bijvoorbeeld opsluitbanden zorgen er namelijk eveneens voor dat de toegepaste bestrating niet komt te verzakken of kan verschuiven. Dit was vroeger een vaak gehoord probleem. Mensen kozen er toen lang niet altijd voor om gebruik te maken van boordstenen met als gevolg dat bijvoorbeeld hun oprit na enige tijd kwam te verzakken. Dit is een probleem dat je koste wat het kost zal willen voorkomen en waar het gebruik van boordstenen zeker en vast een handje bij kunnen helpen. Dit geldt overigens niet uitsluitend voor opsluitbanden, maar ook voor de verschillende andere vormen van boordstenen die door ons worden aangeboden.

We staan er vaak niet bij stil, maar ons klimaat is behoorlijk nat te noemen. De vele regenval die we jaarlijks te verwerken krijgen oefent uiteraard een bepaalde invloed uit op de ondergrond. Ze kan er door veel te nat en zelfs drassig worden met als gevolg dat je bestrating kan verschuiven of verzakken. Dit wordt echter voorkomen door het gebruik van boordstenen. Boordstenen zorgen er namelijk voor dat de bestrating als het ware wordt opgesloten waardoor deze geen kant meer uit kan. Op deze manier kan je er, zelfs na veel en aanhoudende regenval zeker van zijn dat jouw prachtige terras of mooi afgewerkte oprit geen sporen van verzakking of verschuiving zal vertonen. Boordstenen zijn bovendien niet alleen een praktische, maar tevens ook een financieel interessante oplossing waardoor je in één klap kan genieten van het beste van twee werelden.

Welke verschillende boordstenen bestaan er precies?

Zoals reeds aangegeven zijn er door de jaren heen diverse soorten van boordstenen op de markt verschenen. Je zal kunnen vaststellen dat wij hier bij Betondingen al deze opties aanbieden. Zo kan je er niet alleen voor kiezen om zogenaamde palissades te bestellen, want wat ook te denken van minirondobanden, opsluitbanden en quadrobanden? Al deze verschillende soorten boordstenen beschikken stuk voor stuk over hun eigen, specifieke uitstraling. Dit zorgt er voor dat het toepassen van boordstenen bij alle projecten in eender welke stijl van tuin kan gebeuren. Vooraleer over te gaan tot het daadwerkelijk kopen van bepaalde boordstenen is het wel van belang om goed voor jezelf uit te maken aan welke eisen deze precies moeten voldoen. Boordstenen heb je namelijk voor een zeer lange tijd!

De uitstekende duurzaamheid van boordstenen

Bovenstaande brengt ons rechtstreeks bij een volgend, zeer belangrijk voordeel dat is verbonden aan het kopen van boordstenen. Het feit dat boordstenen zijn gemaakt van beton zorgt er namelijk voor dat je altijd kan rekenen op een optimale duurzaamheid. Beton staat er om bekend een product te zijn welke uitstekend is opgewassen tegen de invloeden uit ons weerbeeld. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze niet snel sporen van slijtage zal vertonen, daarnaast heb je naar boordstenen sowieso helemaal geen omkijken. Dit alles maakt je investering in boordstenen er één die zowel op korte als op middellange en lange termijn bijzonder interessant is. Je zal immers niet snel terug nieuwe kosten moeten maken voor wat de afwerking van je terras of oprit betreft!

Rekening houden met de fundering voor de boordstenen

Op het ogenblik dat je hebt beslist welke boordstenen je gaat gebruiken is het van belang om deze keuze af te toetsen met de fundering die aanwezig is of nog moet worden gerealiseerd. Wanneer je hier zelf onvoldoende kennis voor hebt is het altijd de moeite waard om dit even te bespreken met een vakman. Het voorzien van een geschikte fundering voor je boordstenen is een absolute vereiste, althans wanneer je na afloop niet met vervelende problemen geconfronteerd wil worden. Het zal je maar overkomen dat de fundering voor je boordstenen ontoereikend is waardoor bijvoorbeeld een deel van je terras komt te verzakken. Het voorzien van een geschikte fundering voor de plaatsing van jouw boordstenen zorgt er in ieder geval voor dat het project dat je voor ogen hebt ook geen enkele vertraging zal oplopen.

Jouw boordstenen bestellen hier bij Betondingen!

De informatie op deze pagina heeft ondertussen wel duidelijk gemaakt dat het een absolute vereiste is om gebruik te maken van boordstenen voor wat de afwerking van jouw terras en / of oprit betreft. Enkel en alleen door het gebruik van boordstenen is het namelijk mogelijk om een kwalitatieve en bovendien ook visueel mooie afwerking te realiseren. Bovendien zijn boordstenen helemaal niet duur in aankoop wat er voor zorgt dat ze geen aanslag plegen op het beschikbare budget dat je voor de uit te voeren werken in het vooruitzicht hebt gesteld. Het bestellen van boordstenen kan hier bij Betondingen tot slot zowel gebeuren door particulieren als door bedrijven. Ook boordstenen bestellen? Doe dat dan vandaag nog hier bij Betondingen!

✅ Wat zijn boordstenen?
Boordstenen worden gebruikt om een mooie afwerking te realiseren van een oprit of een terras. Naast dat boordstenen over een visuele functie beschikken, hebben boordstenen ook nog een praktische functie. Door gebruik te maken van boordstenen voorkom je namelijk dat de toegepaste bestrating niet komt te verzakken of zal gaan verschuiven. In Nederland hebben we te maken met een nat klimaat, waardoor het gevaar van verzakking of verschuiving van de bestrating altijd op de loer ligt. Voorkom dit door boordstenen aan te schaffen via Betondingen.

✅ Wat kan je met boordstenen?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met boordstenen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +31 85 – 060 62 04. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected] We helpen je graag verder met al je vragen!