• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

L element beton

Hoogte
Kleur

Een L element van beton is zoals de naam reeds laat vermoeden sierblokken die zijn gegoten in een L-vorm. Dit zorgt er voor dat betonnen L elementen bestaan uit enerzijds een lange en anderzijds een korte zijde. Deze bijzondere vormgeving zorgt er voor dat het perfect mogelijk wordt om met deze betonnen elementen een stevige ophoging te realiseren. De korte zijde kan bijvoorbeeld worden ingemetseld of onder een rand terrastegels worden geplaatst. Op deze wijze kan de lange L-vorm een laag muurtje vormen. Het spreekt voor zich dat dit ideaal is voor de realisatie van bijvoorbeeld een plantenbak, maar wat ook te denken van een vijver of een opgehoogd terras? Voor wat dit laatste betreft zou je er uiteraard ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van trottoirbanden, maar dat is jouw persoonlijke keuze. Om de ophoging volledig af te werken is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van L elementen die over een hoekvorm beschikken. Het betreft hier L elementen waarbij het zand of de grond niet uit kan lopen. Bovendien zorgt deze er ook voor dat de vijverfolie goed op haar plaats kan worden gehouden.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen

Iedereen die bezig is met het creëren van een eigen stukje paradijs zal niet alleen rekening willen houden met de indeling waar deze over beschikt, maar staat ook stil bij het gebruik van bepaalde, specifieke kleuren. Wat dat betreft is het belangrijk dat alle kleuren binnen de tuin op elkaar zijn afgestemd. Vanwege reden is het dan ook mogelijk om er voor te kiezen om L elementen in diverse kleuren te kopen. Of je nu op zoek bent naar een L element van beton welke beschikt over een blauwe kleur of je de voorkeur geeft aan lichtgrijs, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Dat er voor jou als klant een ruime keuze is gecreëerd op vlak van L stenen is niet alleen terug te zien in de kleuren die worden aangeboden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de afmetingen waaruit je een keuze kan maken?

 

Wanneer je van plan bent om één of meerdere L elementen te kopen is het niet meer dan normaal dat deze over bepaalde, specifieke afmetingen dient te beschikken. Ook op dit vlak hebben wij van Betondingen voor jou de perfecte oplossing voor handen. Zo is het mogelijk om een L element van beton te kopen met een grootte van 400 mm, maar behoort ook het dubbele tot de mogelijkheden. Dit is van toepassing voor alle verschillende L elementen, dus ook voor deze die in de hoek worden geplaatst. Je moet er wel rekening mee houden dat een stuk van de elementen onder de grond zullen verdwijnen. Dit is een vereiste voor de stevigheid. Het spreekt voor zich dat hier rekening mee dient te worden gehouden bij het uitkiezen van de afmetingen voor jouw L element van beton.

Een ophoging realiseren met een L element van beton

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van L elementen, maar stel je, je de vraag hoe je hier nu precies een ophoging mee dient te realiseren? In dat geval is het in eerste instantie belangrijk om er rekening mee te houden dat de grond waarop de betonelementen worden aangebracht gelijk is. Dit is noodzakelijk, want alleen op deze manier zal de bovenkant van de elementen goed op elkaar aansluiten. Wanneer je dit hebt gecontroleerd kies je er voor om (zonder te metselen en te voegen!) de L elementen daar te plaatsen waar je ze wil hebben. Het metselen en voegen moet even worden uitgesteld omdat je ze anders niet meer kan verplaatsen. Het korte gedeelte van de L stenen kunnen naar buiten wijzen waardoor de lange zijde iets naar binnen komt te hangen. Op deze manier wordt meer stevigheid gerealiseerd. Deze manier van werken is dan ook zeer de moeite waard bij het gebruik als afscheiding voor een terras.

Kies je er voor om de korte zijde van de L stenen naar de binnenkant te plaatsen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de afscheiding over een meer open karakter zal komen te beschikken. Dit is aangewezen voor het creëren van een plantenbak en/of voor de realisatie van een vijver. De korte zijde van de L stenen kan vervolgens door middel van stoeptegels en aarde vast worden geplaatst in de grond. Is alles naar wens geplaatst? In dat geval is het mogelijk om door gebruik te maken van voegmiddelen de L elementen aan elkaar te bevestigen. Van zodra dit is uitgehard is het mogelijk om het project verder te zetten.

Het gebruik van L elementen in de praktijk

L elementen worden tegenwoordig niet alleen voor tal van verschillende toepassingen gebruikt, daarnaast worden ze zowel ingezet thuis in de tuin als door de plantsoendiensten in het straatbeeld. Wanneer er door deze laatste snel een stevige bak moet worden gefabriceerd is de kans dan ook bijzonder groot dat dit gebeurt door gebruik te maken van L stenen. Bovendien komen deze betonelementen ook vaak terug op rotondes, zien we ze opduiken op schoolpleinen en worden ze ook steeds vaker toegepast in bedrijfstuinen. Dat is uiteraard helemaal niet zo gek. Aan het gebruik van L elementen of stenen zijn dan ook zeer veel interessante voordelen verbonden. Om er zeker van te zijn dat je er geen enkele van over het hoofd ziet hebben we ze nog even uitgebreid op een rijtje gezet.

  • Een L element is gemaakt van beton. Dit zorgt er voor dat ze over een uitstekende duurzaamheid beschikt. Je zal er waarschijnlijk je hele leven lang genot van ondervinden.
  • De beschikbaarheid van verschillende kleuren zorgt er voor dat deze elementen in elke situatie en eigenlijk overal perfect tot hun recht kunnen komen.
  • L stenen vormen de perfecte basis voor de realisatie van onder meer een plantenbak evenals een vijver.
  • Hier bij Betondingen is het mogelijk om een keuze te maken tussen tal van verschillende L elementen die allen over diverse afmetingen beschikken.

Wanneer je in de praktijk graag creatief bezig bent en je op zoek bent naar kwalitatieve en bovendien ook veelzijdige betonproducten is het absoluut de moeite meer dan waard om kennis te maken met de bijzondere eigenschappen waar een L element van beton over beschikt.

Bijna geen voegmiddel vereist

Wanneer je er voor kiest om de L stenen of elementen die je aankoopt strak tegen elkaar te plaatsen zal je kunnen concluderen dat er in principe (mede door het gewicht waar deze elementen over beschikken) zo goed als geen voegmiddel is vereist. Toch betekent dit niet dat het voor de stevigheid wel degelijk aan te raden is. Ben je er nog niet helemaal over uit hoe je nu precies jouw L elementen moet plaatsen in het project dat je voor ogen hebt en zou je daarom nog wel een beetje goede raad van echte experts kunnen gebruiken? In dat geval is het uiteraard altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

Keuze uit een groot aanbod met L elementen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte partij om L elementen bij te kopen spreekt het voor zich dat je een aantal eisen in het vooruitzicht zal stellen. Deze eisen hebben onder meer betrekking tot het aanbod dat voor handen is. Op dit vlak weten wij van Betondingen de verwachtingen van onze klanten altijd ruimschoots in te lossen. We doen dit op verschillende manieren. Zoals je hebt kunnen lezen bestaat ons assortiment met L elementen namelijk niet alleen uit exemplaren die over verschillende afmetingen beschikken, daarnaast kunnen ze ook nog eens worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. Dit zorgt er in de praktijk voor dat er altijd een L element van beton bij ons kan worden aangeschaft die uitstekend geschikt is voor jouw project. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? Waarom dan nog langer wachten? Ontdek meteen wat ons assortiment met L stenen ook voor jou allemaal in petto heeft! Uiteraard ben je ook bij Betondingen aan het juiste adres voor het aanschaffen van U elementen.

Exclusieve elementen in de kleur roestbruin

Als toonaangevende aanbieder van betonproducten in Nederland en België is het niet meer dan logisch dat we continu blijven inzetten op productinnovatie. We luisteren naar onze klanten en proberen altijd aan de vraag te voldoen. Met dit in ons achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van artikelen die vrijwel niet te onderscheiden zijn van cortenstaal. Het resultaat? L elementen van beton in de kleur roestbruin. Het verschil? Een lagere prijs. Voor een fractie van de prijs van cortenstaal bestel je deze unieke L elementen, terwijl je nog steeds verzekerd bent van de kwaliteit van Betondingen. Maak kennis met deze nieuwe en exclusieve producten uit ons assortiment.

Bestel jouw L element van beton nu hier bij Betondingen!

Bovenstaande maakt duidelijk dat het bestellen van je L elementen hier bij Betondingen een absolute aanrader is. Dat is echter nog lang niet alles. Niet alleen kan je bij ons namelijk een keuze maken uit een zeer groot aanbod aan L elementen, wat bovendien ook te denken van de ongekend lage kostprijs die wij hanteren? Deze zorgt er voor dat wij al onze klanten die L stenen bestellen kunnen verzekeren van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Ben je een particulier of wil je jouw L elementen voor zakelijke doeleinden bestellen? Moeten ze geleverd worden bij je thuis of op locatie? In al deze gevallen kunnen wij perfect aan al je verwachtingen voldoen. Dit alles maakt het dan ook duidelijk, ben je van plan om één of meerdere L elementen te bestellen en wil je verzekerd zijn van de best mogelijke prijs? Bestel jouw L element van beton zeker en vast bij de enige, echte poerenboer van Nederland en België!

Voorbeelden toepassing van L-elementen bekijken?

✅ Wat is een l element beton?
L elementen zijn sierblokken van beton die zijn gegoten in een l-vorm. Hierdoor bestaan de l elementen uit enerzijds een lange en anderzijds een korte zijde. Door deze bijzondere vormgeving is het perfect mogelijk om met deze betonelementen een stevige ophoging te realiseren. Tevens kunnen l elementen worden ingegraven onder een rand van terrastegels, maar daarnaast is het ook mogelijk om de elementen te gebruiken voor de realisatie van een plantenbak, vijver of een opgehoogd terras. Voor het plaatsen van l elementen is vrijwel geen voegmiddel vereist, maar wanneer je extra stevigheid wenst is het natuurlijk altijd mogelijk om voegmiddel te gebruiken. Betondingen heeft een groot aanbod aan verschillende l elementen in huis. Bekijk nu de website voor een compleet overzicht.

✅ Wat kan je met een l element beton?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met een l element beton.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!