Het nieuwe tuinseizoen gaat weer beginnen

Nu de winter terug achter ons komt te liggen is het weer tijd om onze aandacht te vestigen op onze tuin. Veel mensen grijpen elk jaar opnieuw het voorjaar aan om hun tuin een bijzondere twist mee te geven of bijvoorbeeld de duurzaamheid van de gebruikte materialen te verhogen. Dit jaar zal geen uitzondering vormen op deze regel. De mogelijkheden om je tuin prachtig vorm te geven zijn door de jaren heen sterk uitgebreid. Dit niet in het minst omwille van het feit dat er stelselmatig nieuwe en uiterst duurzame materialen op de markt zijn verschenen. Veel vaker dan in het verleden kiezen mensen er nu voor om (veelvuldig) gebruik te maken van beton en dat blijkt een uitstekende keuze te zijn!

De veiligheid tijdens lossen van beton vergroten

Maak kennis met de Maxiflor bloembak

Betonnen bloembakken zijn de laatste jaren onwijs populair geworden. Dit heeft verschillende redenen. Bloembakken gemaakt van beton zijn tijdloos, stevig en duurzaam. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden waardoor ze eigenlijk altijd buiten kunnen blijven staan. Bovendien blijven ze lang mooi. Hierdoor is het zeker de moeite waard om te investeren in een paar mooie bakken. De standaard bloembak van beton is vaak vierkant of rechthoekig van vorm en puur bedoeld om je tuin te decoreren met een paar mooie planten. Maar, er zijn nog veel meer soorten en maten. We laten je daarom graag kennismaken met de Maxiflor bloembak.

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een gietvloer?

Door de jaren heen zijn gietvloeren uitgegroeid tot een van de populairste vloeren van deze tijd. Wanneer je kiest voor een gietvloer, kies je tegelijkertijd voor een fantastische, strakke en bovenal moderne uitstraling die met vrijwel elke interieurstijl te combineren is. Daarnaast is de vloer eenvoudig te reinigen, voor elke ruimte geschikt en ook nog eens in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kortom: er zijn genoeg redenen om voor een gietvloer te kiezen. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste gietvloer? 

Houtopslag maken met beton

Een heerlijke haard geur, een mooi kleurenspel, knappend hout en de warmte op je gezicht, de open haard is het middelpunt van warmte en sfeer. Zeker tijdens koudere dagen is het voor de open haard prima vertoeven. Staren in de vlammen, een boek lezen of met vrienden een borreltje drinken bij het vuur. De romantiek en nostalgie van een haard zorgt ervoor dat deze wint aan populariteit. Steeds meer huizen pronken met een mooie, gezellige maar vooral ook warme sfeerhaard in de woonkamer. Voor een haard heb je echter ook haardhout nodig, en veel ook! Zeker op een koude winteravond kan er heel wat hout doorheen gaan. Daarom is een houtopslag maken in je tuin onoverkomelijk. Wist je dat U elementen bij uitstek geschikt zijn voor het maken van een houtopslag? In dit blog helpen wij je graag op weg om dit voor elkaar te krijgen.