• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Paalmutsen

Het Grootste assortiment paalmutsen van Nederland en België vind u hier!
De Paalmutsen (ook wel betonpetten, penantafdekkers, Schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd) van Betondingen zijn van duurzaam beton vervaardigd en daardoor tegen verschillende weersinvloeden bestand. De Paalmutsen zijn verkrijgbaar in de kleuren: grijs, antraciet en zwart gecoat. Paalmutsen vanaf 37cm x 37cm zijn voorzien van een waterhol aan de onderzijde. verkrijgbaar in de modellen vierzijdig aflopendvlak of vierzijdig aflopend met sierrand. Dan is er ook nog een keuze met verschillende formaten bollen of een vlak stuk met een gat zodat u de buitenlamp erop kunt plaatsen. 

Paalmutsen hebben vanaf maat 37x37cm standaard een waterhol. Ivm de waterhol kunt u voor de maat deze tabel aanhouden:

Voor muren tot ..x..cm: Gebruik deze maat: Voor muren tot ..x..cm: Gebruik deze maat:
32x32cm 37x37cm 65x65cm 70x70cm
35x35cm 40x40cm 70x70cm 75x75cm
39x30cm 44x35cm 75x75cm 80x80cm
39x39cm 44x44cm  81x81cm 86x86cm
45x35cm 50x40cm 85x85cm 90x90cm
45x45cm 50x50cm 90x90cm 95x95cm
50x50cm 55x55cm 95x95cm 100x100cm
45x55cm 50x60cm 113x113cm 118x118cm
55x55cm 60x60cm    Paalmutsen

U zult waarschijnlijk een beetje gek hebben staan kijken toen u voor het eerst deze naam hoorde maar paalmutsen bestaan echt. Niets raars eigenlijk gewoon een afdakje voor op een paal om deze sierlijk te maken en te beschermen tegen allerlei weersinvloeden.

Het is eigenlijk niets meer dan een parapluutje voor een paal of eventueel schoorsteen om deze een eigen karakter te geven. U moet er toch niet aan denken dat er constant water naar binnen regent via de schoorsteen.

U moet zich niet vergissen maar paalmutsen zijn er echt in alle soorten en maten zodat er voor ieder paal een geschikt afdakje te vinden is. U moet hierbij natuurlijk rekening houden met de omvang van de paal om er de juiste paalmuts bij te zoeken.

U kunt uw paal geheel naar eigen smaak aankleden en als u even de tijd neemt en een beetje rond kijkt zult u merken dat er onder de paalmutsen onderling heel wat varianten zijn. Zoals bijvoorbeeld de paalmutsen met sierrand en gat, sierrand en bol of vlakke paalmutsen met een bol.

Kleuren

Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in het grijs, antraciet of mooi zwart gecoat maar ook de vorm van de paalmutsen kan verschillen omdat ze bijvoorbeeld vierzijdig aflopend zijn of een andere vorm hebben.

Voor mensen die er wel iets heel speciaals van willen maken zijn er ook paalmutsen verkrijgbaar met een sierrand maar dit moet uiteraard wel aansluiten bij de rest van uw bouwwerken. In een strakke en moderne omgeving kunt u misschien beter kiezen voor de standaard recht-toe-recht-aan paalmuts terwijl er bij andere interieurs wel plaats is voor een meer bewerkte paalmuts.

Voor diegene die er wel iets heel bijzonders van willen maken zijn er paalmutsen verkrijgbaar met een opening waar een lamp in past om gezellig ‘s avonds de oprit te verlichten of om in de donkere maanden de buurt wat veiliger te maken.

Zeg nou zelf het is toch mooi wat extra sfeerverlichting buiten? U zult nog meer genieten van uw eigen oprit of tuin als u in de gure wintermaanden lekker warm vanachter het glas kunt genieten van uw eigen romantische uitzicht. U zult het gevoel hebben dat u in Parijs terechtgekomen bent.

De keuze is natuurlijk aan u maar de mogelijkheden zijn eindeloos en als u zich echt gaat verdiepen dan zult u merken dat u paalmutsen op vele manieren kunt toepassen sterker nog dat u eigenlijk paalmutsen veel vaker heeft gezien dan u weet omdat u toen nog niet wist dat dit een paalmuts was.

Beton

De meeste paalmutsen die u zult tegenkomen zijn vervaardigd uit beton omdat de paalmutsen worden blootgesteld aan bijvoorbeeld regenwater en dus wel tegen een stootje moeten kunnen. Beton is een duurzaam materiaal wat is opgewassen tegen kou, regen en storm. Het is waardevast waardoor u nooit teveel zult betalen en het is ruim verkrijgbaar.

Een ander voordeel is dat het een neutraal product is waardoor het zich gemakkelijk leent voor alle omgevingen. Maar het mooiste van alles is dat het natuurvriendelijk is en recyclebaar waardoor het jarenlang mee gaat en u jaren plezier zult hebben van uw paalmutsen beton.
Kijk hier voor de vele toepassingen met Paalmutsen

 

✅ Wat zijn paalmutsen?
Paalmutsen worden ook wel betonpetten, penantafdekkers, schoorsteenplaten, betonhoedjes of afdekplaten genoemd. Paalmutsen zijn in principe niets anders dan een afdakje voor op een paal om deze sierlijk te maken en te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden van ons land. Paalmutsen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en wij kunnen je dan ook verzekeren dat je voor iedere paal een geschikt afdakje te vinden is. Houdt bij de aanschaf van een paalmuts wel rekening met de omvang van de paal. Bekijk nu het complete assortiment aan paalmutsen op de website van Betondingen.

✅ Wat kan je met paalmutsen?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met paalmutsen.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!