• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een opsluitband op maat maken, kan dat?

Kan je een opsluitband op maat maken? Het is een vraag die in de praktijk zeer vaak de kop opsteekt. In een ideale wereld is het altijd mogelijk om een opsluitband te kopen welke over standaard afmetingen beschikt. Dit gezegd hebbende blijkt uit de praktijk dat deze standaard exemplaren lang niet voor iedereen even geschikt zijn. Omwille van deze reden wordt er dan ook gezocht naar de mogelijkheden die bestaan met betrekking tot het op maat laten maken van opsluitbanden. Ben jij ook benieuwd welke opties je hiervoor hebt? Lees dan snel verder!

Welke mogelijkheden bestaan er nu precies?

Wanneer een standaard opsluitband kopen voor jou geen optie is zal je kunnen vaststellen dat er op de markt verschillende mogelijkheden voor handen zijn met betrekking tot een opsluitband op maat maken. In het merendeel van de gevallen is er hiervoor zaag- of knipwerk vereist. Voor echte vakmensen geldt evenwel dat zij er zelfs soms voor kiezen om gewoon gebruik te maken van een straathamer. Het hanteren van een dergelijke tactiek vereist echter niet alleen een behoorlijke kennis, maar ook veel ervaring. Voor het merendeel van de doe-het-zelvers die de informatie op deze pagina gaan lezen geldt dat knippen of zagen wellicht de meest interessante keuze zal zijn.

Opsluitband op maat maken met een doorslijper

In het merendeel van de gevallen wordt ervoor gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde doorslijper. Wanneer je je gaat verdiepen in het assortiment met doorslijpers op de markt zal je kunnen vaststellen dat er behoorlijk wat opties bestaan. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk altijd wel een doorslijper is aan te schaffen die perfect aan jouw verwachtingen zal weten te voldoen. Ben jij ook van plan om voor jouw trottoirbanden gebruik te gaan maken van een doorslijper, maar wil je graag ontdekken welke voordelen hier nu aan verbonden zijn? De twee belangrijkste voordelen hebben we alvast hieronder even voor jou op een rijtje gezet.

1.) Een doorslijper is multifunctioneel

Het eerste voordeel heeft te maken met het feit dat een doorslijper over multifunctionele eigenschappen beschikt. Afhankelijk van het soort doorslijper kan je deze dan ook uitstekend gebruiken voor een opsluitband op maat maken. Ook natuurtegels en bijvoorbeeld trottoirs vormen geen enkel probleem voor een doorslijper die over een goede kwaliteit beschikt.

2.) Je kunt de doorslijper ook gebruiken voor andere klussen

Een opsluitband op maat maken met een doorslijper is dus een mogelijkheid. Dit is echter niet het enige wat je kan doen met dit materiaal. Zo is bijvoorbeeld ook perfect mogelijk om metaal door te slijpen. Wil jij dus met andere woorden nog verschillende andere klusjes uitvoeren in en rond je woning? Dan is het mogelijk dat een doorslijper je daarbij kan helpen.

Er zijn aan een opsluitband op maat maken met behulp van een doorslijper niet enkel en alleen maar voordelen verbonden. Je moet er namelijk ook rekening mee houden dat er sprake kan zijn van geluidsoverlast. Bovendien is het zo dat er ook een bepaalde belasting voor het milieu plaatsvindt door de aanwezigheid van een benzinetank.

Een opsluitband maken met een stenenknipper

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt met betrekking tot een opsluitband op maat maken heeft betrekking tot het gebruik van een zogenaamde stenenknipper. Ook hierbij kan weer rekenen op verschillende interessante voordelen die het gebruik van dit materiaal nog interessanter maken. In ieder geval, wij hebben de belangrijkste voordelen van een stenenknipper hieronder op een rijtje gezet.

1.) Je kunt rekenen op een milieubewuste werkwijze

Een opsluitband op maat maken met behulp van een stenenknipper zorgt ervoor dat je op een milieuvriendelijke manier te werk kan gaan. Er is dan ook geen sprake van een benzinetank en bovendien hoeft er geen rekening te worden gehouden met geluidsoverlast. Zo worden ook de buren niet gestoord wanneer je bepaalde werkzaamheden wenst uit te voeren. Daarnaast geldt dat een stenenknipper ook nog eens over een uitstekende levensduur beschikt. Je kan dan ook langdurig gebruik blijven maken van dit gereedschap.

2.) De kans op een letsel is ongelofelijk klein

Door gebruik te maken van een stenenknipper zorg je er in de praktijk ook nog eens voor dat een opsluitband op maat maken een stuk veiliger wordt gemaakt. De kans op letsel is bij het gebruik van een dergelijk gereedschap dan ook zeer beperkt. Op deze manier kan je ook nog eens een positieve bijdrage leveren aan de veiligheid op de werkvloer.

Zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan het gebruik van een stenenknipper? Toch wel. Een opsluitband op maat maken kan hierbij namelijk alleen recht gebeuren. Dit is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je de stenenknipper ook nog voor andere karweien wenst te gebruiken. Het uitknippen van hoekjes is bijvoorbeeld niet mogelijk. Dit is toch zeker een belangrijk punt om bij stil te blijven staan.

Conclusie; op maat een opsluitband maken is zeker mogelijk

De informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat je niet genoodzaakt bent om genoegen te nemen met alleen maar de standaard opsluitbanden die op de markt zijn terug te vinden. Het is dan ook op verschillende manieren mogelijk om exemplaren te realiseren geheel op maat van jouw wensen. Heb jij dus met andere woorden ook vastgesteld dat de standaard opsluitbanden die verkrijgbaar zijn niet geschikt zijn voor jouw situatie? Dan is een opsluitband op maat maken met behulp van één van de hulpmiddelen zoals aangegeven hier op deze pagina mogelijks een interessant alternatief.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!