• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Metselzand

Metselzand is een zandsoort welke wordt gebruikt in metselmortel. Bovendien is het zo dat het ook wordt gebruikt in verschillende betonmortels. Voor deze zandsoort geldt dat er in de praktijk ook vaak naar wordt verwezen als scherpzand. Het is afkomstig uit verschillende rivieren uit Nederland en Duitsland. Het zand staat erom bekend volledig gezoet te zijn. Hiervan is sprake wanneer het gaat om zand afkomstig uit een zoetwateromgeving en dus niet uit een zoutwateromgeving zoals bijvoorbeeld de zee. Zou jij ook graag over willen gaan tot het kopen van metselzand en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte leverancier? Dan is het zeker de moeite waard om even te ontdekken wat wij hier bij Betondingen voor jou in petto hebben.

Over welke eigenschappen beschikt metselzand?

Metselzand staat erom bekend over een aanzienlijke sterkte te beschikken. Dit heeft als gevolg dat er uitstekend metselmortel mee kan worden gemaakt. De hoekige vorm zorgt er in combinatie met de hardheid van de korrel voor dat er bij wordt gedragen aan de geschiktheid van het zand voor mortel. Voor dit type zand geldt dat het wordt gezeefd op een fractie van 0/2mm.

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat dit type zand wordt gebruikt voor het metselen van muren en voor het maken van metselmortel en metselspecie. Bovendien is het mogelijk om hiermee een zandbed voor bestrating te realiseren. Door hiervoor gebruik te maken van scherp metselzand wordt er gezorgd voor een goede drainage. Bovendien is het op deze manier mogelijk om het risico op witte kalkaanslag op de stenen aanzienlijk te reduceren.

Wat heb je nodig voor metselmortel maken?

Om metselmortel te kunnen maken heb je behoefte aan verschillende onderdelen of componenten. Het gaat hierbij in eerste instantie om het bindmiddel. Dit is vaak cement. Daarnaast is het zo dat je behoefte hebt aan metselzand en aan water. Het is bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van de correcte verhoudingen. Deze verhoudingen verschillen afhankelijk van de toepassing en de werkwijze. Het bereiden van een beperkte hoeveelheid metselspecie gebeurt in een metselkuip. Voor grote hoeveelheden wordt er gebruik gemaakt van een betonmolen.

Op welke voordelen kan je rekenen?

Wanneer er een muur wordt gemetseld wordt er daarbij gebruik gemaakt van metselspecie of cement. Dit is het gevolg van het feit dat de specie stevigheid nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat je het zand goed dient te mengen met de mortel. Voor metselzand geldt dat het erom bekend staat ongelofelijk zuiver te zijn en afkomstig is uit rivieren. Vanwege de uitstekende zuiverheid waar deze zandsoort over beschikt kan het goed gemengd worden en is het in staat om heel wat stevigheid aan de muur te geven. Deze voordelen zijn uiteraard erg belangrijk om je bewust van te zijn.

Een snelle levering van jouw bestelling

Heb je snel behoefte aan metselzand? Dan spreekt het voor zich dat de leveringstermijn voor jou zeer belangrijk is. Dat is hier bij Betondingen zeker geen enkel probleem! Wij zorgen er immers voor dat alle bestellingen die bij ons worden geplaatst snel geleverd kunnen worden. Leveringen in het weekend zijn helaas niet mogelijk.

Liever afhalen? Ook dat is mogelijk

Ondanks het feit dat wij onze klanten altijd kunnen voorzien van een snelle levering spreekt het voor zich dat jouw voorkeur er ook naar uit kan gaan om je bestelling af te halen. Dat is mogelijk op onze locatie in Zaltbommel. Zou jij graag jouw order met (onder meer) metselzand graag bij ons willen komen ophalen? In dat geval dien je dit wel even aan te geven tijdens het afronden van je bestelling.

Bij vragen staat onze klantenservice altijd voor je klaar

De informatie op deze pagina heeft je ongetwijfeld heel wat duidelijk gemaakt met betrekking tot het kopen van metselzand en waarvoor je dit allemaal kan gebruiken. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk mogelijk dat je toch nog met een aantal vragen zit. Deze vragen kunnen altijd worden voorgelegd aan onze deskundige klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en beantwoorden al je vragen meteen. Op deze manier kan je zonder probleem en in volle vertrouwen de hoeveelheid metselzand bestellen waar je behoefte aan hebt.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!