• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe bij stapelblokken plaatsen fundering voorzien?

Bij stapelblokken plaatsen fundering voorzien is iets waar je graag de nodige aandacht aan zal willen besteden. Voor heel wat mensen die ervoor kiezen om een nieuwe tuin aan te gaan leggen geldt dat zij daarbij gebruikmaken van mooie stapelblokken. Door gebruik te maken van dergelijke betonelementen is het mogelijk om niet alleen hoogteverschillen te realiseren, daarnaast zorg je ook voor mooie doorkijkjes. In ieder geval dien je bij het gebruik van stapelblokken ook altijd rekening te houden met de vereiste fundering. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dat kan met de onderstaande tips!

Stapelblokken plaatsen fundering, waar rekening mee houden?

Ongeacht of je nu een trap, een border of een plantenbak wenst te realiseren, het spreekt voor zich dat er aandacht moet worden besteed aan de stapelblokken plaatsen fundering. Een goede fundering is immers altijd noodzakelijk. Om dit te kunnen realiseren kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van betonnen opsluitbanden die beschikken over de afmetingen 5x15x100 centimeter. Deze worden plat en waterpas in de grond geplaatst. Je moet ervoor zorgen dat de fundering op ongeveer 10 centimeter onder de naastgelegen bestrating wordt geplaatst.

Het is eveneens mogelijk om voor de fundering gebruik te maken van oude tegels. Dit gezegd hebbende gaat de voorkeur van de meeste doe-het-zelvers in de praktijk uit naar het gebruik van opsluitbanden. Dit niet in het minst omwille van de afmetingen waarover opsluitbanden beschikken. Dit maakt ze toch namelijk net wat geschikter. Door tijdens jouw stapelblokken plaatsen fundering gebruik te maken van opsluitbanden zorg je voor een goede verdeling van het gewicht. Deze verdeling verloopt ook aanzienlijk beter in vergelijking met tegels van bijvoorbeeld 60x40 centimeter.

Is er sprake van een hoogte tot maximum 50 centimeter? Dan zal je kunnen vaststellen dat uitsluitend een opsluitband reeds voldoende is. Ga je nog verder de hoogte in bouwen? In dat geval is het sterk aan te raden om naast de opsluitband ook nog wat cement in de ondergrond te verwerken. Op deze manier kan er een aanzienlijke extra stevigheid worden gerealiseerd.

Hoe ziet het stappenplan er precies uit bij stapelblokken plaatsen?

Dat er bij stapelblokken plaatsen fundering moet worden voorzien mag onderhand wel duidelijk zijn. Voor heel wat mensen geldt echter dat zij op zoek zijn naar een gedetailleerd stappenplan die hen van A tot Z kan helpen bij het plaatsen van stapelblokken. Geldt dat ook voor jou? Dan kan het hieronder terug te vinden stappenplan ongelofelijk interessant zijn.

Stap 1: Zet de maten uit

Voordat we aandacht kunnen schenken aan stapelblokken plaatsen fundering moeten we natuurlijk beginnen met het bepalen en het uitzetten van de maten. Het kan zeer interessant zijn om dit te doen aan de hand van de omvang van de stapelblokken. Het wordt aangeraden om de maten uit te tekenen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van lijntjes die de contouren aangeven.

Stap 2: Graaf de grond uit

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan is het tijd geworden om door te gaan naar de tweede stap met betrekking tot het stapelblokken plaatsen fundering. Deze heeft betrekking tot het uitgraven van de grond. Je dient te graven tot op een diepte van ongeveer 10 centimeter onder het maaiveld. Dit betekent in de praktijk dat je zo'n 10 centimeter lager dient te zitten ten opzichte van het naastgelegen terras of de pad.

Stap 3: Het maken van de fundering

De stapelblokken plaatsen fundering gaan we realiseren door middel van opsluitbanden van 5x15x100 centimeter. Deze worden plat op de grond gelegd. Is er sprake van een stapeling van muurblokken die hoger zal uitvallen dan 50 centimeter? Dan is het zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven belangrijk om wat cement te verwerken in het zand onder de opsluitbanden.

Stap 4: Lijm de eerste laag opsluitbanden op de fundering

Tijdens de vierde stap van de stapelblokken plaatsen fundering is het zo dat in eerste instantie de eerste laag stapelblokken op de fundering van de opsluitbanden wordt geplaatst. Hoe je hierbij precies te werk zult gaan is afhankelijk van het soort lijm waar gebruik van wordt gemaakt. Werd de eerste laag gestapeld? Dan wordt ervoor de plaatsing van de volgende lagen op precies dezelfde manier te werk gegaan. Zorg er wel voor dat de blokken voldoende verspringen. Op deze manier wordt er niet alleen meer stevigheid, maar ook een nog mooiere uitstraling gerealiseerd.

Wat kan je allemaal realiseren met stapelblokken?

Dat tegenwoordig zoveel mensen op zoek gaan naar concrete informatie met betrekking tot stapelblokken plaatsen fundering heeft te maken met het feit dat je er heel wat verschillende creaties mee kunt realiseren in jouw tuin met stapelblokken. Door gebruik te maken van stapelblokken is het dan ook mogelijk om onder meer de volgende zaken te realiseren:

  • Het maken van een verhoogde border;
  • Een tuinmuurtje bouwen;
  • Een bloembak maken met stapelblokken;
  • Het maken van een bankje met stapelblokken.

Stapelblokken in je (voor)tuin bieden ongelofelijk veel interessante toepassingen. Ook het eindresultaat zal in de praktijk doorgaans altijd mooi de vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen. Feit is en blijft echter dat er altijd een solide fundering voor dient te worden voorzien. Het stappenplan zoals eerder op deze pagina aangegeven zorgt ervoor dat je eigenlijk van begin tot eind wordt bijgestaan voor wat het plaatsen van jouw stapelblokken betreft. Houdt je daar rekening mee? Dan is het meest optimale eindresultaat eigenlijk steeds gegarandeerd. Hoe dan ook, al jouw vragen met betrekking tot stapelblokken plaatsen fundering zijn inmiddels meer dan waarschijnlijk wel beantwoord.

✅ Wat zijn stapelblokken?
De stapelblokken van Betondingen zijn gemaakt van hoogwaardig prefab beton en kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Door gebruik te maken stapelblokken is het bijvoorbeeld mogelijk om hoogteverschillen te creëren op straat of in je tuin, maar daarnaast kunnen stapelblokken ook dienstdoen als elementen voor het creëren van betonnen bloembakken. Dit zijn echter maar twee voorbeelden en de mogelijkheden van stapelblokken zijn eindeloos. Wil jij stapelblokken aanschaffen tegen de best mogelijke prijs? Neem dan eens een kijkje op de website van Betondingen.

✅ Wat kan je met stapelblokken?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met stapelblokken.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!