• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonpoeren plaatsen, een handig stappenplan

Betonpoeren plaatsen is onmisbaar wanneer je van plan bent om een overkapping of een pergola te maken. Door gebruik te maken van een betonpoer wordt er een stevige basis gecreëerd waar de paal op kan worden bevestigd. Door gebruik te maken van betonpoeren zal je kunnen vaststellen dat er in één klap twee interessante voordelen worden gerealiseerd. In eerste instantie zal de paal niet meer verzakken. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat de poer een stukje boven de grond uit blijft steken. Dit heeft als gevolg dat er geen vocht uit de grond tot in het hout kan trekken. Hierdoor kan de levensduur van de paal worden verlengd. Zou je graag meer te weten willen komen over betonpoeren plaatsen? Dan ben je hier ongetwijfeld aan het juiste adres!

Waar moet je over beschikken voor betonpoeren plaatsen?

Betonpoeren plaatsen kan je uiteraard niet doen, voordat je bepaalde zaken hebt verzameld. Voordat je over gaat tot het plaatsen van de betonpoeren is het dan ook een vereiste om niet alleen over betonpoeren zelf te beschikken, maar ook over funderingstegels, snelbeton en een schop. Uiteraard dien je ook een waterpas bij de hand te hebben of een laser instrument. Alleen op deze manier kan je er immers zeker van zijn dat de betonpoeren volledig correct zijn geplaatst.

Een handig stappenplan voor betonpoeren plaatsen

Ga je betonpoeren plaatsen, maar is het voor jou nog niet helemaal duidelijk hoe je daarvoor nu precies te werk moet gaan? Dan kan het onderstaande stappenplan duidelijkheid verschaffen. Indien je dit stappenplan gaat volgen zal je tot de conclusie komen dat het plaatsen van betonpoeren in principe helemaal niet zo lastig hoeft te zijn.

  1. Graag een gat op de plaatsen waar je de betonpoeren wenst te plaatsen;
  2. Leg de betonpoer vervolgens in het gat, op de funderingstegel;
  3. Vul het gat op met behulp van water en snelbeton;
  4. Zorg ervoor dat het cement afdoende kan uitharden.

Wanneer je de bovenstaande vier stappen hebt doorlopen zal je kunnen vaststellen dat de betonpoeren goed stevig zullen staan. Op dat ogenblik kan je dan ook zonder zorgen de paal gaan plaatsen. Zoals je ziet hoeft het betonpoeren plaatsen eigenlijk helemaal niet moeilijk te zijn.

Een paal op poeren plaatsen

Ben je klaar met de betonpoeren plaatsen? Dan is het mogelijk om een paal of staander op de poeren te bevestigen. Je dient er hierbij vooral rekening mee te houden met het feit dat de paal over een inkeping moet beschikken. Is deze standaard niet voorzien? Dan hoeft dit geen enkel probleem te vormen. Je kan er namelijk ook zeer eenvoudig voor kiezen om gewoon zelf een inkeping te realiseren in de paal. Deze kan je onder meer maken met behulp van een zogenaamde slangenboor.

Het draadeind zal in de poer blijven zitten. Vervolgens wordt de stelplaat van de betonpoer vastgemaakt op de paal. Dit gebeurt met de bijbehorende schroeven. In het midden van de plaat bevindt er zich een gat. Hier kan het draadeind doorheen worden gedraaid. Op het ogenblik dat het verstelplaatje vast is komen te zitten dien je de bijbehorende moer op het draadeind vast te draaien tot deze op de betonpoer aansluit.

Indien je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het mogelijk om de inkeping te vullen met bruislijm. Vervolgens kan je de paal gewoon met de inkeping over het draadeind plaatsen. De bruislijm zal zorgen voor het vastzetten van de paal rondom het draadeind. Op deze manier kan er een uitermate stabiele staander worden gerealiseerd die dienst doet als basis voor een schuur of een overkapping.

Wanneer je klaar bent met het betonpoeren plaatsen is het bijzonder handig om deze met behulp van een panlat te verstevigen. Dit is het gevolg van het feit dat de palen nog altijd los staan. Dit betekent dat ze door toedoen van de wind alsnog scheef kunnen komen te staan. Om de paal vast te zetten als deze goed staat kan je er eenvoudig een panlat op vastmaken die je in een latere fase als vanzelfsprekend kunt verwijderen.

Welke betonpoeren ga je precies plaatsen?

Voordat je over gaat tot betonpoeren plaatsen is het uiteraard altijd een goed idee om je even te verdiepen in het assortiment dat er bij Betondingen is terug te vinden. We maken dan ook een onderscheid tussen verschillende soorten betonpoeren. Het kan hierbij onder meer gaan om:

  • Poeren die verkrijgbaar zijn als een recht model;
  • Rechte betonpoeren met afgeschuinde veilingkanten;
  • Grijze inbouw betonpoeren.

Bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard slechts enkele van de vele opties die op de markt zijn terug te vinden. Zo kan je uiteraard kiezen uit verschillende afmetingen. Denk hierbij aan betonpoeren van 10x10 cm, betonpoeren van 12x12 cm, betonpoeren van 15x15 cm, en betonpoeren van 20x20 cm. Hiernaast kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor het gebruik van een lage, antracietkleurige betonpoer. Rechte betonpoeren plaatsen wordt over het algemeen als het meest interessant beschouwd, omdat ze perfect weten aan te sluiten op een wand of op een muur. Uiteraard is het altijd belangrijk om rekening te houden met de aanwezige draagkracht van de betonpoer of te kijken richting een betonpoer met hoogteverstelling.

Kan je betonpoeren zelfstandig plaatsen of niet?

Tot slot stellen veel mensen zich de vraag of het zelfstandig plaatsen van betonpoeren wel of niet tot de mogelijkheden behoort. Lang niet iedereen heeft namelijk iemand beschikbaar die hem of haar kan bijstaan bij het plaatsen van betonpoeren. Op zich hoeft deze plaatsing niet zoveel problemen op te leveren. Het stappenplan op deze pagina heeft dan ook duidelijk gemaakt dat de plaatsing op zich wel zelfstandig kan gebeuren. Toch is hulp best handig. Heb je dus met andere woorden iemand die je kan helpen bij de plaatsing? Dan kan dat bij betonpoeren plaatsen best wel interessant zijn.

✅ Wat is een betonpoer?
Een betonpoer wordt toegepast als ondersteunende fundering waardoor de druk van het bouwwerk verdeeld kan worden over de ondergrond. Door gebruik te maken van betonpoeren ontstaat er dus een stevige en veilige fundering. Betonpoeren kunnen onder andere worden gebruikt bij het maken van een veranda, terrasoverkapping, carport en nog veel meer. Betondingen heeft een uitgebreid assortiment aan betonpoeren en wij worden dan ook niet voor niets de ‘poerenboer’ genoemd. Wij hebben deze naam dan ook te danken aan de kwaliteit van onze producten, maar daarnaast garanderen wij ook scherpe prijzen. Bekijk ons gehele assortiment aan betonpoeren op onze website.

✅ Wat kan je met betonpoeren?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met betonpoeren.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!