• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een betonpoer overkapping, waarom is het vereist?

Gebruikmaken van een betonpoer overkapping is geen overbodige luxe. In de praktijk kunnen we dan ook vaststellen dat het merendeel van de mensen die een dergelijke constructie realiseren ervoor kiezen om gebruik te maken van betonpoeren als fundering. De reden daarvoor hoeven we niet ver te zoeken. Voor een overkapping, maar ook voor menig aantal andere constructies, geldt dat ze in de praktijk vaak over een vrij aanzienlijk gewicht beschikken. Het laatste wat je dan wil is een onbetrouwbare fundering realiseren. Dit zou namelijk op een bepaald moment wel eens kunnen zorgen voor onaangename verrassingen. Hoe dan ook, ben je van plan om een betonpoer overkapping te realiseren? Lees dan vooral snel verder!

Een goede verdeling van de kracht van het bouwwerk is essentieel

Gebruikmaken van een betonpoer overkapping is een goed idee, omdat je moet kunnen rekenen op een solide fundering. Het is van cruciaal belang om de kracht die zo'n bouwwerk uitoefent op de ondergrond goed te verdelen. Je moet er namelijk toch niet aan denken dat de overkapping na verloop van tijd wegzakt of uit het lood slaat? Door gebruik te maken van betonpoeren van Betondingen voor het realiseren van de fundering van jouw overkapping wordt dit voorkomen. Op deze manier kan je dan ook een meer dan solide basis creëren en de draagkracht van een betonpoer is dan ook onmisbaar.

Waar rekening mee houden bij een betonpoer overkapping kopen?

Bij het kopen van een betonpoer overkapping is het van belang om even goed na te denken over verschillende zaken. In de praktijk gebeurt het immers regelmatig dat het hierbij helemaal fout gaat. Voor betonpoeren geldt dat ze niet alleen verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen, zoals 10x10, 12x12, 15x15, 20x20, maar ook in diverse kleuren, zoals bijvoorbeeld in het antraciet. Hier zal je dus even over willen nadenken. Een ander belangrijk punt heeft echter betrekking tot het afvoeren van het hemelwater. Een betonpoer die beschikt over HWA kan bijvoorbeeld rechtstreeks worden aangesloten op de riolering. Bekijk ook zeker de mogelijkheden van een betonpoer met hoogteverstelling.

In bovenstaande situatie zal het water onder de grond verdwijnen. Is het voor jou geen probleem dat het water in de tuin terecht komt? In dat geval kan je tevens kiezen voor een betonpoer zonder HWA. Het water zal in dit geval gewoon boven de grond door middel van een staander worden afgevoerd.

Voor welke voordelen zorgt het gebruik van een overkapping met een betonpoer?

Indien je gebruik gaat maken van een betonpoer overkapping zal je al snel tot de conclusie komen dat er daar menig aantal belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Voor betonpoeren geldt dat ze gedeeltelijk uit de grond steken. De staanders van de constructie worden op de poeren geplaatst wat voorkomt dat ze in contact komen met de grond.

Dit heeft als gevolg dat vocht nagenoeg geen schijn van kans maakt om in de palen te trekken. Omdat betonpoeren, zoals de naam reeds laat vermoeden, zijn gemaakt van beton zijn deze producten bestand tegen vocht. Bovendien staat beton er tevens om bekend over een bijzonder lange levensduur te beschikken.

Hoe moet je de overkapping plaatsen?

Bovenstaande informatie is natuurlijk allemaal interessant, maar hoe kan je nu een betonpoer overkapping realiseren? Hiervoor hebben we voor jou een handig stappenplan gemaakt. Indien je dit stappenplan gaat volgen zal je kunnen vaststellen dat het plaatsen van een betonpoer in de praktijk helemaal niet zo lastig hoeft te zijn, in tegendeel.

Stap 1: Meet uit waar de betonpoer moet komen

In eerste instantie is het van belang om goed uit te meten waar de betonpoer overkapping precies moet worden geplaatst. Zorg bovendien altijd voor een correcte plaatsing. Op het moment dat de betonpoer is geplaatst is het namelijk behoorlijk lastig om deze opnieuw te verwijderen.

Stap 2: Maak een gat op de plaats waar de betonpoer moet komen

De tweede stap heeft te maken met het creëren van een gat op de plaats waar de betonpoer moet worden voorzien. Je kan hiervoor gebruikmaken van een speciale paalboor. Daarnaast is het ook mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een schop. Ook tijdens deze fase is het zeer belangrijk om de breedte evenals de correcte diepte telkens af te meten. Rondom de betonpoer overkapping is het mogelijk om wat ruimte over te laten. Daar kan je later wat sneldrogend beton omheen storten. Zo wordt er extra stevigheid gecreëerd.

Stap 3: Overweeg het plaatsen van een funderingstegel

Het kan bij het realiseren van een betonpoer overkapping tevens wenselijk zijn om een funderingstegel onder in het gat te plaatsen. Dit wordt in het bijzonder aangeraden voor situaties waarin er sprake is van een zachte ondergrond. Op deze manier kan er een significante hoeveelheid extra stabiliteit worden gecreëerd. Leg deze tegel goed waterpas, want deze vormt de basis van de fundering voor jouw overkapping.

Stap 4: Plaats de betonpoer in het gegraven gat

Tijdens deze vierde stap wordt de betonpoer in het midden van het gat geplaatst. Hierbij dient er te worden gecontroleerd of de betonnen voet waterpas staat of niet. Is dat niet zo? Zorg dan toch voor de plaatsing van een tegel of zorg ervoor dat de grond goed gelijk wordt gemaakt door gebruik te maken van o.a. een waterpas. Staat de betonpoer naar wens? Dan kan je verder gaan naar de vijfde stap uit dit stappenplan.

Stap 5: Zorg voor extra versteviging rondom de overkapping

Tijdens de vijfde stap wordt er aarde rondom de betonpoer gestort. Je kunt er echter tevens voor kiezen om hierbij gebruik te maken van sneldrogend beton. Hiervoor dienen de aanwijzingen te worden gevolgd die op de verpakking zijn terug te vinden. Blijf controleren of de betonpoer wel goed waterpas staat. Is het beton dat je er omheen hebt gestort op een bepaald ogenblik opgedroogd? Dan is het niet meer mogelijk om correcties uit te voeren. Houdt hier zeker rekening mee. Is het sneldrogend beton voldoende gehard? Dan is het mogelijk om de rest van het gat op te vullen met zand en aarde. Het duurt ongeveer een kwartier voor sneldrogend beton om uit te harden.

Stap 6: Het monteren van de beslagset

Tot slot dien je er nog voor te kiezen om de beslagset onder de palen van de constructie te plaatsen en deze vervolgens vast te draaien op de betonpoer overkapping. Staat alles waterpas? Dan kan je verder met de realisatie van de rest van het project.

Ga je ervoor kiezen om voor de fundering van jouw overkapping gebruik te maken van betonpoeren? Volg dan zeker het bovenstaande stappenplan om er voor te zorgen dat jouw betonpoer overkapping op de meest optimale wijze kan worden geplaatst.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!