Waar moet je aan denken bij het kiezen van een gietvloer?

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen
  • 0
Waar moet je aan denken bij het kiezen van een gietvloer?

Door de jaren heen zijn gietvloeren uitgegroeid tot een van de populairste vloeren van deze tijd. Wanneer je kiest voor een gietvloer, kies je tegelijkertijd voor een fantastische, strakke en bovenal moderne uitstraling die met vrijwel elke interieurstijl te combineren is. Daarnaast is de vloer eenvoudig te reinigen, voor elke ruimte geschikt en ook nog eens in alle soorten en maten verkrijgbaar. Kortom: er zijn genoeg redenen om voor een gietvloer te kiezen. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste gietvloer? 

Oriënteer je op het internet 

Dit begint met een gedegen vooronderzoek. Op het internet kun je ongelooflijk veel vinden over de verschillende mogelijkheden. Besef goed dat er heel veel verschillende soorten gietvloeren zijn. Er zijn diverse materialen om uit te kiezen. In de basis bieden ze dezelfde voordelen, maar vooral qua uiterlijk zijn er grote verschillen. Ook hebben de vloeren afzonderlijke kenmerken wat ze wel of juist niet geschikt maken voor een bepaalde ruimte of woning. 

Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning? Dan wordt aanbevolen om voor een PU-gietvloer te kiezen of eventueel beton cire. Probeer in dit geval echter wel cementgebonden vloeren te vermijden. Een nieuwbouwwoning werkt nog en de vloer kan in dat geval gaan scheuren. 

Lees je goed in over de verschillende kenmerken van elke gietvloer. Wist je dat een beton cire vloer bijvoorbeeld van nature niet waterdicht is? Deze vloer is dan ook minder geschikt bij direct contact met water, zoals in de douche. Het kan wel op de badkamer wanden worden bevestigd. 

Denk ook na over de sfeer in huis 

Gietvloeren kunnen in vrijwel alle kleuren gemengd worden. Daardoor kun je de kleur geheel naar wens en aan de sfeer in de rest van de woning aanpassen. Denk er dus goed over na welke items je allemaal in de woning plaatst en welke kleur vloer hier het beste bij zal passen. Houd er wel rekening mee dat gietvloeren over een zeer lange levensduur beschikken. Het is waarschijnlijk niet iets wat je over enkele jaren al wil vervangen. Probeer daarom weg te blijven van trendkleuren en kies voor een zo neutraal mogelijke kleur. Zo kun je het interieur eenvoudig blijven veranderen en zal de vloer altijd matchen. 

Bereid de vloer goed voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat de vloer gegoten kan worden, is het dan ook belangrijk dat de ondervloer aan alle eisen voldoet. Vraag daarom van tevoren aan de leverancier wat de eisen met betrekking tot de ondervloer zijn en waar je aan moet denken. Op die manier weet je zeker dat de professionals direct aan de slag kunnen en dat de vloer er straks ook mooi en egaal bij zal liggen. 

Ben je zelf totaal niet handig? Schakel dan iemand in om de ondervloer voor jou gereed te maken. Dit vormt immers de basis voor het eindresultaat en moet dus wel goed gebeuren.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.