Zo maak je je tuin klaar voor de winter

  • Geplaatst op
  • Door Betondingen
  • 0
Zo maak je je tuin klaar voor de winter

De bladeren beginnen te verkleuren en de temperaturen zakken stillekes aan. Dat kan maar één ding betekenen: de winter komt eraan. 't Is tijd om uw geliefde hofke klaar te stomen voor de koude maanden die eraan komen. Geen paniek, met een paar simpele stappen kunt ge ervoor zorgen dat uw hofke de winter doorstaat en weer stralend tevoorschijn komt van zodra de lente in 't land is. Hier zijn enkele handige tips om u te helpen uw hofke winterklaar te maken.

Maak uw Hofke Winterklaar

Ruim op:

Voor de vrieskou intreedt, is 't belangrijk om uw hofke op te kuisen. Haal gevallen blaren weg, snoei dode takken en ruim alle rommel op. Een opgeruimd hofke voorkomt schimmel- en beestjesproblemen tijdens de winter.

Bescherm uw planten:

Niet alle planten kunnen tegen de kou. Bescherm gevoelige planten door ze in te pakken met jute of speciale beschermhoezen. Vergeet ook niet om planten die niet tegen de vorst kunnen binnen te halen of naar een beschut plekske te verzetten.

Zorg voor uw grasplein:

Al groeit het gras misschien niet zo hard als in de zomer, 't heeft nog altijd zorg nodig. Maai uw grasplein nog een laatste keer voor de vorst begint en haal blaren of takken weg. Vergeet niet om uw grasplein te verluchten zodat de grond kan ademen en het water goed wegkan.

Plant voor de lente:

De winter is het perfecte moment om aan de lente te denken. Plant bloembollen zoals tulpen, narcissen en krokussen voor kleur en leven zodra het weer warmer wordt. Zorg ervoor dat je de bollen plant voor de grond bevriest.

Maak uw gereedschap schoon en berg ze op:

Voor u uw hofke sluit voor de winter, is 't belangrijk om uw gereedschap proper te maken en op te bergen. Maak al uw tuingereedschap goed schoon om roest te voorkomen en berg ze op een droge, beschutte plaats op. Zo zijn ze weer klaar voor gebruik in de lente.

Voeder de vogels:

Vogels vinden het moeilijk om voedsel te vinden tijdens de winter. Help ze een handje door voederhuisjes op te hangen en vogelvoer aan te bieden. Dit trekt niet alleen vogels aan, maar zorgt ook voor wat leven in uw hofke tijdens de koude maanden.

Controleer uw tuinmeubilair:

Voor u uw hofke sluit voor de winter, is 't slim om uw tuinmeubilair te controleren. Maak ze proper en berg ze op een droge plek op om ze te beschermen tegen de elementen. Dit verlengt de levensduur van uw meubels beduidend. Betonnen meubels hebben hierbij aanzienlijk minder onderhoud nodig en kunnen altijd van toegevoegde waarde zijn.

Door deze simpele stappen te volgen, kunt ge uw hofke gezond en levendig houden tijdens de wintermaanden. Dus trek uw handschoenen aan, pak uw gereedschap en aan de slag. Voor ge 't weet, geniet ge weer van een prachtig hofke van zodra de lente in 't land is.

 
 
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.