• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een betonpoer voor schutting plaatsen

Een betonpoer voor schutting plaatsen is iets waar veel mensen aan denken. Gebruikmaken van betonpoeren kan interessant zijn bij de realisatie van niet alleen een schutting, maar ook bijvoorbeeld een veranda, een prieel of een overkapping met betonpoeren. Door gebruik te maken van betonpoeren wordt een solide basis gerealiseerd welke in het merendeel van de gevallen garant staat voor een goede verankering met de grond. Op deze manier kan er dus met andere woorden een goede fundering worden gerealiseerd.

Een betonpoer voor schutting gebruiken zorgt er concreet voor dat jouw bouwwerk in één klap bestand wordt tegen de weersinvloeden en alle gevolgen die deze met zich meebrengen. Denk op dit vlak niet alleen aan harde windstoten, maar ook aan bijvoorbeeld een bijzonder vochtige bodem. Daarnaast wordt op deze manier ook voorkomen dat het bouwwerk inzakt, aangezien een betonpoer de draagkracht verbeterd. Ook aantasting van het hout door vocht kan op deze manier worden voorkomen. Betonpoeren zijn om dit alles te kunnen realiseren veruit de beste oplossing.

Wat zijn betonpoeren?

Voordat we dieper ingaan op het gebruik van een betonpoer voor schutting is het de moeite waard om even dieper in te gaan op hetgeen een betonpoer nu precies is. Vroeger was het zo dat er bij de realisatie van bouwwerken in het merendeel van de gevallen werd gekozen voor een gemetselde fundering. Hier kwam niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid werk, maar ook materiaal bij kijken. Het gaat hierbij niet alleen om bekisting, cement en zand, maar ook om water en een cementmolen. Vervolgens was het zo dat de fundering ook nog gedurende een geruime tijd moest uitdrogen voordat er kon worden gestart met de realisatie van de basis voor het bouwwerk.

Een betonpoer voor schutting is eigenlijk een soort van prefab schutting. Deze wordt in de fabriek in de meest optimale manier gegoten en is daardoor ook aanzienlijk veiliger dan een fundering die ter plaatse wordt gegoten. Een betonpoer wordt geplaatst op de locatie waar ook de hoofdconstructie van het bouwwerk wordt voorzien. Nu je weet wat een betonpoer precies is kunnen we wat dieper ingaan op hoe een betonpoer voor schutting plaatsen dient te gebeuren.

Keuze uit verschillende soorten betonpoeren voor schutting

Betonpoeren kunnen worden aangekocht in tal van verschillende uitvoeringen. Voordat je een betonpoer gaat kopen dien je op voorhand even na te gaan hoe zwaar het gewicht van de constructie is dat door de betonpoeren moet worden gedragen. Op basis hiervan kan je de betonpoeren uitkiezen. Het is mogelijk om betonpoeren te kopen in maten van 10x10 cm, van 12x12 cm, van 15x15 en 20x20 cm. Bovendien kunnen ze ook in verschillende breedtes worden aangekocht.

Voor wat een betonpoer voor schutting betreft kan er in principe voldoening worden genomen met een wat kleiner exemplaar. In principe geldt voor betonpoeren verder dat ze worden voorzien van een witte of een antracietgrijze kleur. In eerste instantie lijkt de kleur misschien niet relevant te zijn, maar dat is het wel. Voor een betonpoer geldt namelijk dat deze gedeeltelijk boven de grond uit kan steken. Omwille van deze reden is de kleur toch een niet onbelangrijke factor om rekening mee te houden.

Hoe een betonpoer voor schutting voorzien?

Een betonpoer voor schutting voorzien is helemaal niet zo complex, in tegendeel. Het enige wat je hiervoor eigenlijk moet doen is een gat maken op de plaats waar de betonpoer moet worden geplaatst. Vervolgens wordt er hier een funderingstegel op de bodem gelegd van het gegraven gat om er daarna de betonpoer voor schutting op te plaatsen. Door gebruik te maken van een mortel van snelbeton is het mogelijk om het gat te dichten. Op deze manier kan er een ongelofelijk solide basis worden gerealiseerd. Door gebruik te maken van een paaldrager op de betonpoer is het mogelijk om hier meteen jouw constructie (in dit geval dus een schutting) op vast te zetten.

Waarom gebruikmaken van een betonpoer bij een schutting plaatsen?

Het voorzien van een betonpoer voor schutting brengt een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich mee. De belangrijkste reden is misschien wel terug te vinden in het gebruiksgemak. Je hoeft in eerste instantie niet meer jouw eigen cement te maken. Daarnaast ben je ook niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Je hoeft verder ook niet te wachten tot de fundering is gedroogd. Bovendien kunnen we ook stellen dat de kwaliteit van betonpoeren werkelijk uitstekend is. Er is in de praktijk dan ook eigenlijk geen sprake van aantasting door wind en regen bij een betonpoer voor schutting. Daarnaast heb je binnen ons assortiment de keuze uit stelplaten en hoogteverstelling betonpoeren.

Bovenstaande komt uiteraard ook de stevigheid van de constructie alleen maar ten goede. Deze zal dan ook in de praktijk altijd beter blijken te zijn dan bij een gegoten fundering het geval zou zijn. Een houten schutting welke op betonpoeren wordt geplaatst bevindt zich iets boven de grond. Dit zorgt ervoor dat er wordt voorkomen dat vocht zich door kan zetten tot in de schutting. Hierdoor vormt houtrot geen groot risico meer. Een betonpoer voor schutting voorzien brengt dus duidelijk heel wat interessante voordelen met zich mee waar je op kan rekenen.

Bestel de betonpoer voor jouw schutting bij Betondingen

Ben je ook overtuigd van de voordelen waar je op kan rekenen voor wat gebruikmaken van een betonpoer voor de fundering van jouw schutting betreft? Dan zal je er uiteraard graag voor willen kiezen om deze te bestellen. Hiervoor kan je uitstekend terecht hier bij Betondingen. Hoe dan ook, mag het duidelijk zijn dat een betonpoer plaatsen voor een schutting absoluut een interessante optie is voor wat het realiseren van een solide, betrouwbare fundering betreft.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!