• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Opsluitbanden plaatsen? Dat doe je zo!

Het merendeel van de mensen kiest tegenwoordig voor opsluitbanden plaatsen wanneer ze bestrating leggen. Dat is een logische keuze. In het verleden was het zo dat dit soms niet gebeurde en dat bracht veelal vervelende problemen met zich mee. Het niet plaatsen van opsluitbanden kon er namelijk voor zorgen dat de bestrating kwam te verzakken of dat ze "wegliep". Tegenwoordig kunnen deze problemen gelukkig voorkomen worden. Ben jij ook van plan om gebruik te maken van opsluitbanden voor het insluiten van jouw bestrating, maar heb je er nog geen idee van hoe je deze nu precies moet plaatsen? Dan brengen we daar op deze pagina graag verandering in.

Wat zijn opsluitbanden waarom is het plaatsen zo belangrijk?

Opsluitbanden plaatsen zorgt ervoor dat wordt voorkomen dat het zand dat zich onder de bestrating bevindt gaat wegspoelen. Dit wordt voorkomen doordat er een soort van begrenzing wordt gerealiseerd met behulp van de opsluitbanden. Voor deze begrenzing geldt dat deze eigenlijk niet of nauwelijks opvalt in de tuin. Ook dat is een belangrijk pluspunt. Het is dan ook vooral op praktisch vlak dat de opsluitbanden in je tuin uitblinken.

Bovenstaande gezegd hebbende betekent dit uiteraard niet dat er geen visueel voordeel mee kan worden gerealiseerd. Het is namelijk door opsluitbanden plaatsen ook mogelijk om jouw tuin, oprit of bijvoorbeeld jouw terras een compleet ander karakter te geven. Deze trottoirbanden lenen zich bijvoorbeeld voor het vormen van strakke contouren, maar is het ook mogelijk om er hoogteverschillen mee te creëren. Vergeet dan ook zeker niet om onze hoge opsluitbanden, opsluitbanden met een bocht of hoekstuk opsluitbanden te ontdekken, zoals bijvoorbeeld onze opsluitband van 40 cm hoog.

Bovendien is het op deze manier tevens mogelijk om wat extra kleuren in de tuin te brengen, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor opsluitbanden in het zwart, grijs of antraciet.

Opsluitbanden plaatsen gebeurt in de praktijk eveneens om een duidelijke afscheiding te maken tussen bijvoorbeeld het terras en het gazon. Niet alleen kan je door gebruik te maken van deze elementen de uitstraling van jouw (voor)tuin aanzienlijk verbeteren, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat er een aanzienlijk langere levensduur wordt gerealiseerd voor de bestrating.

Opsluitbanden plaatsen in verschillende stappen

Wil je graag opsluitbanden plaatsen? Dan zal je natuurlijk graag willen ontdekken welke verschillende stappen er daarvoor moeten worden doorlopen. Voor heel wat mensen geldt dat ze graag hun opsluitbanden zelf zouden willen plaatsen. Dat is zeker mogelijk, zolang je er maar voor kiest om een duidelijk stappenplan te volgen. Wel, dat stappenplan stellen wij op deze pagina graag aan jou voor. Ga je deze volgen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je voor de plaatsing van jouw opsluitbanden helemaal niet genoodzaakt bent om een beroep te doen op een vakman.

Stap 1: Tref de nodige voorbereidingen voor jouw opsluitbanden plaatsen

Opsluitbanden plaatsen ga je uiteraard niet doen zonder eerst even de nodige voorbereidingen te treffen. Het eerste wat je dan ook moet doen is even een schets maken met daarop de afmetingen van hoe je jouw tuin of bijvoorbeeld de oprit precies wenst te realiseren. Op basis van deze schets is het dan vervolgens mogelijk om de nodige contouren uit te zetten. Dit kan gebeuren door middel van paaltjes en een touw. Het is zeer belangrijk om hierbij goed rekening te houden met het afschot.

Stap 2: Let goed op de manier waarop de bestrating moet worden geplaatst

Het plaatsen van de bestrating gebeurt meestal vanuit de gevel naar de hemelwaterafvoer. Het is van belang om hierbij een helling te hanteren van ongeveer één centimeter per strekkende meter. Het is van belang dat je hier ook rekening mee houdt voor wat het stellen van het touw tussen de paaltjes betreft.

Stap 3: Het graven van een geul

Tijdens de derde stap van opsluitbanden plaatsen moet je een gleuf graven van één meter. Vervolgens dienen de opsluitbanden op het afschot te worden geplaatst. De bevestiging van deze opsluitbanden dient diep in de grond te gebeuren. Dit niet alleen met het oog op de zichtbaarheid ervan, maar ook om een zo optimaal mogelijke stevigheid te kunnen realiseren.

Stap 4: Controleer de hoogte en het afschot van het zandbed

Tot slot is het belangrijk om een controle uit te voeren voor wat de hoogte evenals het zogenaamde afschot van het zandbed betreft. Plaats de uiteinden van de waterpas op de kantsluiting en trek vervolgens het overtollige zand weg. Je kan er tevens voor kiezen om hiervoor gebruik te maken van een afreilat. Uiteindelijk kan het ook nog een vereiste zijn om mogelijke gaten nog op te vullen met zand. Ga je dit stappenplan tot op de voet volgen? Dan zal je kunnen vaststellen dat je opsluitbanden plaatsen eigenlijk zonder probleem helemaal zelf kan doen.

Let goed op de afmetingen waar de opsluitbanden over moeten beschikken!

Opsluitbanden plaatsen kan je uiteraard niet doen zonder eerst opsluitbanden te kopen. Dat kan je natuurlijk doen hier bij Betondingen. Wanneer je je gaat verdiepen in het assortiment met opsluitbanden dat wij aan jou aanbieden zal je kunnen vaststellen dat er best een aantal verschillende exemplaren bestaan. In het bijzonder kunnen de afmetingen van de opsluitbanden verschillen.

Aan welke afmetingen van opsluitbanden je behoefte hebt zal in de praktijk worden bepaald door de hoogte van de bestrating. Het is namelijk zo dat de opsluitbanden iets hoger moeten zijn gelegen dan de bestrating zelf. Omwille van deze reden wordt het steeds aangeraden om enkele centimeters extra te rekenen boven op de hoogte van de bestrating. De vaakst voorkomende maatvoering voor opsluitbanden is in ieder geval een lengte van 100 centimeter. Hoe dan ook zal de informatie op deze pagina je wellicht alles duidelijk hebben gemaakt wat je graag had willen weten met betrekking tot opsluitbanden plaatsen.

✅ Wat zijn opsluitbanden?
Opsluitbanden worden in de praktijk gebruikt om bestrating op een efficiënte manier op te sluiten. Door het plaatsen van opsluitbanden ontstaan er geen kieren en ligt het trottoir voor jouw project er zo optimaal mogelijk bij. Daarnaast zorgen opsluitbanden er voor dat aangelegde tegels niet kunnen verschuiven of verzakken. Opsluitbanden worden veelvuldig gebruikt door mensen die een terras of een pad in de tuin wensen te realiseren. Wil jij ook de levensduur van jouw bestrating verlengen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Betondingen voor opsluitbanden van topkwaliteit.

✅ Wat kan je met opsluitbanden?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met opsluitbanden.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!