• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Opsluitband tuin

Maat
Hoogte
Kleur

Een opsluitband tuin wordt in het bijzonder gebruikt om de bestrating goed bijeen te houden. Door gebruik te maken van opsluitbanden wordt de bestrating dan ook als het ware grondig opgesloten. Dit zorgt ervoor dat je geen rekening meer moet houden met het optreden van bijvoorbeeld een mogelijke verzakking. Ook het “weglopen” van de bestrating wordt op deze manier voorkomen. Ben je ook op zoek naar een webwinkel om opsluitbanden te kopen die je kunt gebruiken in de tuin? Dan is het zeker de moeite waard om even ons assortiment in te duiken!

Waarvoor kan je een opsluitband tuin gebruiken?

Voor een opsluitband tuin, ook wel bekend onder de naam 'betonband' geldt dat deze de begrenzing vormt van de bestrating. Door gebruik te maken van een dergelijke begrenzing wordt ervoor gezorgd dat de bestrating kan worden opgesloten. Hierdoor kan deze geen kant meer uit. De strak gerealiseerde begrenzing waar op deze manier sprake van is zorgt er eveneens voor dat het zand dat zich eronder bevindt niet kan verschuiven of wegspoelen. Dit zou anders wel het geval kunnen zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van intense neerslag.

Denk je er aan om binnenkort een oprit aan te leggen of ga je een mooi terras maken? Wil je mogelijks enkel en alleen de bestaande bestrating waarvan sprake is vervangen? In al deze gevallen wordt het sterk aangeraden om gebruik te gaan maken van opsluitbanden. Het laatste wat je namelijk wilt is binnen de kortste keren geconfronteerd worden met problemen met jouw bestrating. Natuurlijk is het altijd mogelijk om deze artikelen te combineren met andere trottoirbanden uit ons assortiment.

Alle voordelen van een tuin opsluitband gebruiken op een rijtje

De eerste voordelen waar je op kunt rekenen bij het gebruik van een opsluitband tuin hebben we je reeds op deze pagina aangegeven. Het gaat hierbij dan concreet om het voorkomen van zowel verzakkingen als het weglopen van de bestrating. Dit zijn natuurlijk zeer belangrijke voordelen, maar er is meer. Door gebruik te maken van een opsluitband voorkom je namelijk eveneens het ontstaan van kieren en gaten. Daardoor ziet de bestrating er veel netter uit.

Naast bovenstaande zorgt het gebruik van een opsluitband tuin er eveneens voor dat er een visuele meerwaarde kan worden gerealiseerd voor zowel het terras als de oprit als de tuin in haar totaliteit. Zo kan je ze namelijk een volledig ander karakter geven. Door gebruik te maken van opsluitbanden is het onder meer mogelijk om strakke contouren te vormen, maar bovendien kan je er ook hoogteverschillen mee creëren. Daarnaast is ook het toevoegen van nieuwe kleuren op deze manier uiteraard perfect mogelijk. Binnen ons assortiment kan je dan ook terecht voor opsluitbanden in het grijs, in het zwart of in het antraciet.

In de praktijk wordt er eveneens gebruik gemaakt van een opsluitband tuin om een duidelijke scheiding te creëren tussen het terras en het gazon. Niet alleen de uitstraling van jouw tuin wordt structureel verbeterd door gebruik te maken van opsluitbanden, bovendien is het namelijk ook zo dat dit de levensduur van jouw bestrating alleen maar ten goede komt. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, het plaatsen van opsluitbanden brengt veel interessante voordelen met zich mee.

Welke mogelijke opsluitbanden voor in de tuin bestaan er?

Ga je een opsluitband tuin kopen? Dan zal het je meteen opvallen dat er verschillende mogelijkheden in ons assortiment zijn terug te vinden. In eerste instantie zijn er de gewone rechte opsluitbanden, maar ook opsluitbanden met een bocht zijn verkrijgbaar. Voor de eerstgenoemde exemplaren geldt dat je een keuze kunt maken uit verschillende afmetingen. Het gaat hierbij (onder meer) om de afmetingen zoals hieronder aangegeven:

  • 5x15x100 centimeter;
  • 6x20x100 centimeter;
  • 8x20x100 centimeter.

Ook hogere opsluitbanden behoren uiteraard tot de mogelijkheden en binnen ons aanbod kan je onder meer terecht voor 40 cm hoge opsluitbanden in verschillende afmetingen.

Er zijn in ons aanbod niet alleen maar rechte opsluitbanden terug te vinden. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld eveneens voor kiezen om een opsluitband hoekstuk aan te schaffen. In dit geval kan je rekenen op afmetingen zoals 6x20x20/20 cm. In ieder geval, welke afmetingen je ook nodig hebt voor wat jouw opsluitband tuin betreft, je kan ze perfect terugvinden in ons aanbod.

Jouw opsluitbanden altijd snel geleverd

Er zijn heel wat goede redenen aan te halen om ervoor te kiezen om jouw opsluitband tuin te kopen hier bij Betondingen. Allereerst is er natuurlijk het feit dat ons assortiment alle mogelijke opsluitbanden bevat waar je behoeften aan kunt hebben. Dat is echter nog niet alles. Bovendien is het zo dat wij ook zeer snelle leveringstijden hanteren. Niet zelden dien je best lang te wachten wanneer je online een bestelling voor bepaalde bouwmaterialen plaatst. Daar doen wij niet aan mee. Wij garanderen niet alleen onze Nederlandse, maar ook onze Belgische klanten altijd een snelle levering van de door hun bestelde opsluitband tuin.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!