• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Betonpoeren uitzetten, hoe ga je precies te werk?

De betonpoeren uitzetten is één van de eerste dingen die je moet doen wanneer je ervoor hebt gekozen om bijvoorbeeld een tuinhuis of een overkapping te bouwen met betonpoeren. Veel mensen zijn zich hier wel van bewust, maar hebben geen idee hoe ze hiervoor nu precies te werk moeten gaan. Geldt dat ook voor jou? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld bijzonder interessant zijn.

Wat zijn betonpoeren?

Voordat we het gaan hebben over de plaatsing van betonpoeren kan het interessant zijn om even stil te blijven staan bij wat betonpoeren nu precies zijn. Er wordt in de praktijk gebruik gemaakt van betonpoeren om dienst te doen als ondersteunende fundering. De poeren zijn bedoeld om de krachten uit het bouwwerk over te dragen aan de ondergrond. Vaak wordt er gedacht dat een betonpoer enkel en alleen in één uitvoering verkrijgbaar is. Dat is helemaal niet juist, in tegendeel. Er bestaan dan ook absoluut verschillende opties voor wat betonpoeren kopen. Uiteraard zijn verschillende mogelijkheden verkrijgbaar hier bij Betondingen. Hierbij kan je denken aan:

Hiernaast is het overigens ook nog mogelijk om te kiezen voor betonpoeren met een hoogteverstelling of antracietkleurige betonpoeren.

Wat is de functie van betonpoeren precies?

Betonpoeren uitzetten en gebruiken zorgt ervoor dat je in de praktijk kan rekenen op een stevige fundering voor jouw palen of staanders. Wanneer je deze met behulp van speciaal bevestigingsmateriaal op een betonpoer plaatst zal je kunnen vaststellen dat deze een bepaald aantal centimeters boven de grond zullen komen te staan. Dit brengt een extra belangrijk voordeel met zich mee. Op deze manier wordt er immers voor gezorgd dat aantasting als gevolg van bijvoorbeeld vocht of grondwater kan worden voorkomen. Daarnaast is het tevens zo dat het gebruik van betonpoeren ervoor zorgt dat kan worden voorkomen dat de boel na verloop van tijd gaat verzakken, vanwege de uitstekende draagkracht van een betonpoer. Omdat betonpoeren, zoals de naam aangeeft, zijn gemaakt van beton spreekt het voor zich dat ze uitstekend bestand zijn tegen de weersomstandigheden in ons land.

Waar rekening mee houden bij het aanschaffen van betonpoeren?

Voordat je kan beginnen met betonpoeren uitzetten spreekt het voor zich dat je ze eerst moet kopen. Voordat je dit gaat doen is het altijd de moeite waard om je even grondig te verdiepen in de verschillende soorten betonpoeren die er bestaan. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen verschillende opties. Je moet bij het aanschaffen van betonpoeren dan ook rekening houden met:

  • De vereiste afmetingen waarover ze dienen te beschikken;
  • De eventuele kleur die jouw voorkeur heeft.

Voor veel mensen geldt dat zij ervan uit gaan dat de kleur waar hun betonpoeren over moeten beschikken eigenlijk niet echt heel relevant is. Dat is het gevolg van het feit dat men denkt dat betonpoeren volledig in de grond worden geplaatst. Dat is echter niet zo. Bij betonpoeren uitzetten wordt dan ook al snel duidelijk dat ze steeds een stuk boven de grond uit blijven steken. Dat is ook nodig, want alleen op deze manier wordt voorkomen dat de palen niet in contact komen met de grond en het grondvocht. Dit kan de levensduur van de constructie alleen maar ten goede komen.

Hoe dan ook, voordat je over gaat tot betonpoeren uitzetten moet je dus even grondig het aanbod met betonpoeren bekijken. Alleen door de verschillende opties te vergelijken en door grondig rekening te houden met jouw eigen situatie zal je uiteindelijk de juiste keuze kunnen maken.

Hoe moet je betonpoeren uitzetten?

Voor betonpoeren uitzetten kan je verschillende keuzes maken. Je kan dit uitbesteden aan een vakman, maar in principe is dit iets wat je ook zeer eenvoudig zelf zou kunnen doen. In ieder geval moet je er in eerste instantie voor zorgen dat jouw betonpoeren over het correcte formaat beschikken. Twijfel je welke vorm of welke afmetingen voor jou het meest geschikt zijn? Dan is het de moeite waard om even contact op te nemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit ons ruime assortiment met betonpoeren.

Nadat je hebt bepaald aan welke betonpoeren je behoefte hebt is het tijd geworden om de gaten te graven waar de betonpoeren in geplaatst dienen te worden. Om er zeker van te zijn dat de poer over voldoende stevigheid beschikt is het interessant om een speciale funderingstegel tot onder in het gat te laten zakken. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om gebruik te maken van een oude stoeptegel tijdens het betonpoeren uitzetten.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de tegel waar gebruik van wordt gemaakt waterpas in het gat ligt. Daarnaast geldt voor jouw betonpoeren uitzetten ook dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat de poeren zo'n 10 à 20 centimeter boven de grond moeten uitsteken. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat de staander of de paal gegarandeerd vrij blijft van vocht. Bovendien is het ook nog eens zo dat je op deze manier nog een stuk van de stoere betonpoer blijft zien.

Wat doen wanneer de betonpoeren zijn geplaatst?

Bij betonpoeren uitzetten is het na het plaatsen van de betonpoeren in de gaten belangrijk om deze vast te zetten. Dit gebeurt met behulp van sneldrogend cement of beton. Het is niet zo dat je hier het volledige gat mee moet opvullen. Nadat het sneldrogend cement is opgedroogd is het namelijk mogelijk om de rest van het gat te vullen met aarde of zand. Wanneer dit is gebeurd is de solide fundering voor het bouwwerk een feit. Dit alles heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat betonpoeren uitzetten in de praktijk eigenlijk helemaal niet lastig hoeft te zijn.

✅ Wat is een betonpoer?
Een betonpoer wordt toegepast als ondersteunende fundering waardoor de druk van het bouwwerk verdeeld kan worden over de ondergrond. Door gebruik te maken van betonpoeren ontstaat er dus een stevige en veilige fundering. Betonpoeren kunnen onder andere worden gebruikt bij het maken van een veranda, terrasoverkapping, carport en nog veel meer. Betondingen heeft een uitgebreid assortiment aan betonpoeren en wij worden dan ook niet voor niets de ‘poerenboer’ genoemd. Wij hebben deze naam dan ook te danken aan de kwaliteit van onze producten, maar daarnaast garanderen wij ook scherpe prijzen. Bekijk ons gehele assortiment aan betonpoeren op onze website.

✅ Wat kan je met betonpoeren?
Bekijk onze inspiratie pagina op de website om te zien wat je allemaal kan doen met betonpoeren.

✅ Razendsnelle levertijden (de snelste in Nederland en Belgie)
Wanneer je een bestelling bij Betondingen plaatst gelden de volgende levertijden: Maandag t/m donderdag voor 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd. Op vrijdag vóór 12:00 besteld is maandag geleverd. Bestellingen in het weekend worden doorgaans op dinsdag geleverd. Zo kun je snel van start met het project dat je voor ogen hebt of lopende projecten afmaken. Eerdegenoemde levertijden gelden voor heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden en Zuid-Zeeland (postcode 45). Wij leveren niet in de weekenden. Liever afhalen? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het bestelproces en wij zetten de bestelling voor je klaar in ons magazijn in Zaltbommel.

✅ Waarom bestellen bij Betondingen?
Betondingen is al jaren dé toonaangevende specialist in betonpoeren en andere prefab betonproducten. We zijn een fris en jong bedrijf en houden van een gemoedelijke sfeer. Daarnaast vinden wij het leuk om met onze klanten mee te denken en staan we altijd klaar om onze klanten te voorzien van eerlijk advies. Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen? Dan zijn wij bereikbaar via +32 78 482 084. Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. We helpen je graag verder met al je vragen!